Вицепремиерите и министрите слизат от колите на НСО

OFFNews 24 март 2016 в 14:53 6523 4

От 1 април вицепремиерите и министрите няма да използват специализиран транспорт по Закона за Националната служба за охрана (НСО).

Това решение е прието неприсъствено от правителството по предложение на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

С промяната ще се оптимизира използването на ресурсите на НСО и насочването им към други форми на охрана по закона – на определени или застрашени лица, мероприятия и обекти. Очаква се решението да допринесе за икономическото, ефикасното и ефективното използване на капацитета и опита на НСО, съобщават оттам.

Преди съобщението да дойде официално от правителствената пресслужба обаче за това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на откриване на новото отделение за спешна помощ на Университетската болница "Св. Анна". 

Отдавна е говорено с министрите, които си имат ведомствени автомобили, да използват тях, а от днес, с решение на Министерския съвет, министрите се отказват от автомобилите, които им предоставя НСО, заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews