Метро от Попа до Красно село през 2019, 40% от третия лъч са готови

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2017 в 11:41 16673 0

Снимка БГНЕС архив

Третият лъч на метрото, който се изгражда в момента, ще бъде готов до септември 2019 г.  Подземната железница ще свърже тогава отсечката от Попа до „Красно село”. Станциите в  „Хаджи Димитър” и „Овча купел” обаче ще останат за 2020-а.

Това обяви директорът на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев по Дарик. Той обясни, че ще има и удължение на метрото в столичните квартали „Люлин” и „Студентски град” и тогава София ще обслужва близо 60% от гражданите. Така ще изпреварим и Виена, уточни Братоев с уговорката, че това  ще се случи след 10 години. 

Близо 40% от изпълнението на новите станции от последната метролиния са готови, заяви шефът на подземната железница инж. Стоян Братоев. До края на 2019 г. се очаква да е готов и участъкът до "Владимир Вазов". 

Виждам допълнително удължаване в „Люлин“ по посока Околовръстното, защото „Люлин“ е 140-хиляден квартал и има само 2 станции. В момента правим проучване за трасето по втората линия в южна посока, включително отклонението към Студентски град и още една станция да има на Черни връх, допълни инж. Стоян Братоев.