Малина Едрева стана кавалер на изкуствата и литературата на Франция

OFFNews Последна промяна на 13 юни 2017 в 06:00 1744 0

Председателят на комисията по образование и култура в СОС Малина Едрева бе удостоена с Националния орден на изкуствата и литературата на Франция от посланика на Франция у нас Ерик Льобедел. 

Наградата се връчва за ангажираността на Малина Едрева в двустранните отношения и проектите между Франция и България в областта на образованието и културата и конкретно за участието й в съвместни проекти между София и Париж. Сред съвместните дейности, които сближават работата с Франция са на първо място политиките в управлението на средното образование за повишаване на квалификацията на български директори, съобщиха от "Московска" 33. 

През последните години с Посолството на Франция установихме отношения на реално партньорство, което води до обогатяване на възможностите и участието в иновативни проекти на нашите съграждани, каза Малина Едрева.

През последните 2-3 години в съвместната работа се открояват няколко проекти - развитие на независимия сектор, Академия за културни мениджъри; съвместната работа с Нант за изработване на концепция за Център за съвременно изкуство и участие в международния архитектурен конкурс „Топлоцентрала“, който се проведе наскоро; експертна подкрепа в развитието на София като интелигентен град на дигиталните технологии; провеждане на мерки за възстановяване на старите квартали в центъра на София; организиране на партньорство със Софийска градска художествена галерия и Регионалния исторически музей на София; партньорство в проектите на Фондация „Фотофабрика“ и Софийски маратон; проекти за повишаване на квалификацията и социално-образователни проекти в София.

По думите на Едрева културните линии са преместени в София, която се подготвя през следващата година да бъде повече от всякога европейска столица.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !