Майката на убиеца от Лясковец не го вини, били му влезли в къщата

OFFNews 18 март 2014 в 08:24 39829 17

"Няма да го обвинявам. Те бяха вътре в стаята ни, аз не съм отишла в полицита да го убия или у тях, той е дошъл у нас."
Това заяви в интервю за "Нова телевизия" Стефания Петкова - майка на Петко Петков, който миналия петък в Лясковец уби един полицай и рани други трима.

"Гръмотевици, гърмежи онази сутрин, тъкмо ставаме, ходихме в тоалетната, той ме пита "майко, какво става", а те в коридора ми пред спалнята с една стълба се покачили и пренасят - трагедия, трагедия", спомня си злополучната сутрин Стефания.

Тя коментира, че не знае защо са дошли полицаите, нито защо са били толкова много.

"Моят син ме дръпна и бях в кухнята, какво е ставало отвън между 5 и 9 ч. не знам. В 9 ч. ми каза "майко, извикай линейка, кръвта ми изтече", разказва Петкова.

Стефания е категорична, че синът й не е писал заплахи срещу децата от училището.

"Те у дома всичките влязоха, дръвчета изсушават, заливат, прозорци чупят", каза Стефания по адрес на децата от съседното училище.

Жената заяви, че не вярва синът й да е убил покойния Емил Шарков.

"Не вярвам. Никога не би посегнал. Моят син беше в коридора и бъбрекът му изваден, стоя на цимента четири часа, настинал, имал температура", каза Петкова и подчерта, че дори синът й да е убил полицая, тя не го вини, защото екипите са нахлули в къщата им.

Попитана дали не се е притеснила от това, че синът й е изпаднал в изолация, Стефания Петкова отговори:

"Притесних се , но какво мога да направя? Той си е нормален, за какво ми е лекар. За него няма изолация, той си намира нещо да поправя, да ремонтира, ходи по терасата, излиза си, четири тераси имаме, голяма къща."

Стефания заяви, че не се е разделяла със сина си вече 53 години и призна, че ще се обеси, ако Петко бъде вкаран в затвора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!