Майка откри хлебарка в храна от детска кухня

Детската млечна кухня е затворена и ще бъде санкционирана, посочват от Агенцията по безопасност на храните

OFFNews 29 януари 2024 в 09:31 1401 2

хлебарка

Снимка Фейсбук/"Забелязано в Монтана"

Хлебарка в храна от детска кухня

Майка намери хлебарка в храната на детето си. Ястието е взето от Детска млечна кухня в Монтана. Жената публикува снимки на "находката" в социалните мрежи, а постът ѝ предизвика множество полярни мнения.

"Преди месец имаше найлон (последва лична забележка, а отговора от тях : "случва се"). Днес хлебарка. Сезирани са компетентните органи, тук го казчвам, някой да сезира и този, който е избрал фирмата, която храни децата ни", написа Цветелина Цветкова в групата "Забелязано в Монтана".

Това е изключително неприятен случай и искам да се извиня на нашите потребители. Последната дезинсекция е извършена по план на 24 януари, а случката с хлебарката е на 25 януари. След това са направени необходимите проверки от Агенция по храните, от община Монтана по документацията, която е в детската кухня. Очакваме резултатите, обясни управителят на детската млечна кухня Графиня Михайлова пред bTV.

Снимка: Цветелина Цветкова, "Забелязано в Монтана"

По думите ѝ ситуацията с насекомите се проследява няколко дни след дезинсекцията и ако има проблем отново се вика фирмата, за да повтори обработката.

„Тук персоналът се старае доста“, обясни Нина Евтимова, която следи процеса по приготвяне на храната. От детската кухня бяха категорични, че всеки родител може да влезе в помещението, в което се приготвя храната и да види каква е хигиената.

Сигналът го получихме на 25 януари, а проверката се извърши на 26 януари, защото кухнята беше спряла работа. Установи се наличие на единични инсекти в най-труднодостъпни места, видимо не е имало насекоми. След проверката е установено, че бизнес-операторът е спазил програмата, която има за дезинсекция. Санкция има и кухнята е затворена временно, заяви д-р Иванка Делева, началник отдел „Контрол на храните“ в Областната дирекция по безопасност на храните, Монтана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

29.01 2024 в 13:01

Насекомите са източник на ценни белтъчини (би казал някой, комуто добитъка за храна/мляко разваля Въглеродния Отпечатък) !!! (ジ)

2550

1

alfakentavur

29.01 2024 в 10:02

Ми.... Паднала е.
 
X

Да помогнем на украинските деца!