Лиляна Павлова: МРР още може да спаси Странджа от строежи

Милен Енчев 22 януари 2014 в 16:10 4749 2

Лиляна Павлова

Снимка БГНЕС (архив)

Лиляна Павлова

Министерството на регионалното развитие може да преработи Общия устройствен план на община Царево и да отмени част от новоурбанизираните територии в него, попадащи в природен парк „Странджа“. Това коментира днес бившият министър на регионалното развитие от кабинета на ГЕРБ Лиляна Павлова на дискусия за заменките на гори и предстоящото наказание от Еврокомисията заради тях, организирана от приророзащитни организации.

На въпрос защо самата тя като министър не е отменила спорния устройствен план, Павлова отвърна, че юридически нямало начин министерството само да отмени акта си. Той можел да бъде отменен само от съда.- 

Миналата седмица обаче, след 5-годишна „епопея“ последна инстанция на Върховния административен съд остави в сила скандалния план. Така в момента хиляди декари от защитената територия, основно по черноморския бряг, са застрашени от застрояване с хотели и вилни селища.

OFFNews отправи запитване към МРР дали ще предприеме корекции на устройствения план и очакваме отговора на министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!