Лекар от Велинград отчитал прегледи на починал пациент

OFFNews Последна промяна на 10 март 2017 в 08:23 4511 3

Снимка sxc.hu

Личен лекар от Велинград е отчитал прегледи на пациентка, след като тя е починала. Това е причината Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик да прекрати договора му, съобщава Дарик.

Медикът е част от групова практика с шестима лекари. Санкцията е наложена със заповед на шефа на РЗОК-Пазарджик. Тя е обжалвана от дружеството, но е потвърдена от Административния съд. Сдружението ще трябва да плати и 500 лв. разноски.

Това, че д-р Георги Антонов отчитал прегледи на починала пациентка е установено при проверка на служители от касата.

Лекарят коментира, че е допусната техническа грешка. Предвид факта, че той е знаел за смъртта на пациентката, това обяснение е прието за неоснователно. Установено е също, че той и друг път е правил същото нарушение.

Шефът на РЗОК е прекратил частично договора на дружеството само в частта за д-р Георги Антонов. Наказанието за отчитане на неизвършена дейност е предвидено в Закона за здравното осигуряване.

В 14-дневен срок решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38250

3

Denis Rizanov

10.03 2017 в 12:25

Бе вие какво искате бе?!
Болната явила ли се е на преглед? Явила се!
Имало ли е преглед? Имало е!
Отчетен ли е в ЗК? Отчетен е!

Бе вие как я мислите тая работа бе?!
Пациентите намаляват, останалите живи нямат пари за прегледи, заработка намалява... а лизинговите вноски за колата и онези по кредита си вървят и не питат!
Болни, здрави, живи, умрели... прегледи трябва а са прават! Парата трябва да върви и да не пресъхва. Банката не я интересува умрял ли си, жив ли си... вноските трябва да не спират! Тва е живота. Днес те погребват, утре те преглеждат... след 9 дни инжекция ти бият.
Амаха-аа-аааа!

12009

2

Nik68

10.03 2017 в 09:33

Ако стриктно се прилагааше закона по отношение прегрешенията на лекари - досега да е закрита здравната система. Какво се случи със здравната ни система - личните лекари и специалистите "се видяха с някой лев" и вече не мизеруват и това, защото се отвориха на далаверки. Останалите в системата са на същия хал, какро и пациентите преди реформите. Мизерия все по-зле и по-зле. Застаряваща техника, сграден фонд и персонал - застаряваща и все по-боледуваща нация. Парите итичат като в картичина. Всяка година повече и повече, а резултата все същия - никакъв.

17262

1

Гароне

10.03 2017 в 09:20

Цялата ни здравна система трябва да се закрие и да се почне начисто :(