КЗД проверява Фънки и Коцето за дискриминация

Александра Маркарян 21 януари 2022 в 16:11 3833 2

Фънки и Коцето ще бъдат проверени за дискриминация заради видеоклип в платформата TikTok.

Комисията за защита от дискриминация се е самосезирала срещу тях по доклад на Орлин Колев, член на КЗД. В него се иска образуване на производство пред КЗД за установяване на осъществен акт на дискриминация от Константин Иванов Славчев (Коцето) и Димитър Георгиев Ковачев – Фънки по отношение на малките хора.

"Разпространеният видеоклип в платформата "TikTok” поставя малките хора в обидна, унизителна, принизяваща и накърняваща достойнството им среда. По този начин малките хора са третирани по-неблагоприятно по признаци „увреждане“ и „човешки геном“ от други хора в сравнимо сходно положение, поради което Орлин Колев счита, че е налице нарушена забрана, установена в Закона за защита от дискриминация", се казва в прессъобщение на КЗД.

Днес Комисията се е самосезирала и по доклади на председателя ù доц. Ана Джумалиева и съвместен на София Йовчева и Наско Атанасов, членове на КЗД. В тях се иска самосезиране на КЗД след излъчен репортаж по национална медия за оплаквания на ученици от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ – Благоевград, за сексуални намеци и неприлично поведение спрямо тях от страна на техен учител по физическо възпитание. Според репортажа вследствие на това те започват да отсъстват от неговите часове. Вносителите на докладите считат, че отразеното в излъчения репортаж съдържа данни за нарушение на Закона за защита от дискриминация и предлагат въз основа на горепосоченото да бъде образувано производство пред Комисията за защита от дискриминация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

21.01 2022 в 19:54

да, супер обидчивостта е признак на дълбоки други проблеми

3767

1

Име на профила

21.01 2022 в 16:25

Ако са виновни за нещо, това е плагиатство. Това са просто скечове - и съм ги гледал преди години в оригинал, преди да има тикток. Тип НЛО или Улицата.

Изобщо не са смешни, но и според мен освен хумор липсва и дискриминация. "В първия кадър човек с нанизъм подава дамаджана, във втория - висок човек се пресяга и взима... патронче". Ха. Ха.

Или викате, с десетина години закъснение е време и ние да приемем радикално либералните идеи на запада и да се обиждаме от всичко. "Тази шега лично мен ме обижда, затова никой друг не трябва да го прави или вижда".
 
X

Да помогнем на украинските деца!