Quantcast

КС ще обяви днес решението си по казуса „Пеевски“

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2013 в 13:31 2101 5

Делян Пеевски в Народното събрание. Снимка: Сергей Антонов
Делян Пеевски в Народното събрание. Снимка: Сергей Антонов

 

Конституционният съд е готов с тълкувателното си решение по казуса „Делян Пеевски” и то ще бъде публикувано днес, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на източници в съда.

Делото в Конституционния съд бе образувано в края на октомври по искане на президента Росен Плевнелиев. Държавният глава поиска изборът на Пеевски за председател на ДАНС да бъде обявен за противоконституционен, както и съдът са се произнесе от кой момент се прекратяват пълномощията на народен представител, когато той бъде назначен от парламента на друга длъжност и е положил клетва, както беше случаят с Пеевски.

Конституционният съд има противоречива практика по този въпрос и е излизал с различни решения по аналогични казуси. Днес ще е ясно тълкувателното решение, което ще даде отговор кога според магистратите е трябвало да бъде прекратен депутатският мандат на Пеевски. През януари КС ще излезе и с решение дали изборът му за шеф на ДАНС е противоконституционен.

За официално публикуване на тълкувателно решение, то трябва да бъде подписано от всички 12 конституционни съдии. По информация на „Нова телевизия“ почти всички магистрати са обеднили около една позиция по казуса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2014 в 23:08
ОставкаОставкаОставкаОставкаОставкаОставкаОставка
ОставкаОставкаОста ОставкаОставкаОставкаОставка
тавкаОставк ставк ОставкаОставкаОставкаОставка
Ост каОст каОстав аОставкаОставкаОставкаОставка Оставка авкаОста каОставкаОставкаОставкаОставка ОставкаОставкаОст каОставкаОставкаОставкаОставка ОставкаОставкаОставк ставкаОставкаОставкаОставка ОставкаОставкаОставка тавкаОставкаОставкаОставка ОставкаОста тавкаОс авкаОставкаОставкаОставка ОставкаОставкаОставкаОста аОставкаОставкаОставка ОставкаОставкаОставкаОставкаОст авкаОставка ОставкаОставкаОставкаОставкаОставкаОс авкаОставка ОставкаОставкаОставкаОставкаОставкаОс авкаОставка ОставкаОставкаОставкаОставкаОставкаОс авкаОставка ОставкаОставкаОставкаОставкаОставкаОс авкаОставка ОставкаОставкаОставкаОставкаОставк ставкаОставка ОставкаОставкаОставкаОставкаОс вкаОставкаОставка ОставкаОставкаОставкаОстав ставкаОставкаОставка ОставкаОставкаОставкаО вкаОставкаОставкаОставка Оставк авкаОставкаОставкаОставкаОставка О вкаОставкаОставкаОставкаОставкаОставкаОставка

19.12 2013 в 15:28

Този път коментарът ти е в десятката! :)
Чак ме изненадА.
Мдаааам, да видим сега какво им трябва на политиците (целокупно) преди Коледа... :D

19.12 2013 в 14:50

Конституционните кукли са взели коледните премии и сега с готовност ще понесат всяка обществена присъда. Ден година храни. Но можеше да изчакат с обявяването на решението на 24 декември или на 31-ви в полунощ. По-безопасно ще е за управляващите.

19.12 2013 в 14:22

Само дето. фойерверките ще бъдат от тип" Молотов" !

Оставка,избори,лустрация на ДС!!!

dalila96.com/page.php?id=3

19.12 2013 в 14:12

тия от КС видеха, че грейна слънце и можем да направим два три тегела по София и си викат - я дайте да им дадем повод на хората да се съберат, да се повеселят....

аз лично ще намина надолу да проверя какво става с парламента :)