Контрапротест в Петрич, стотици подкрепиха кмета

OFFNews 20 май 2015 в 10:10 3218 6

Близо 300 души излязоха на площада в Петрич в защита на кмета си Вельо Илиев. 

Вчера в града пък се бяха събрали противници на управника, искащи оставката му. Протестиращите дори блокираха главния пък Е-79 и определиха управлението на Илиев като "феодално". 

Плакатите гласяха: "Вельо, върви си", "Не на кмета-феодал", "Вельо, 15 години стигат", "Петрич – Вельова държава", "Г-н прокурор, няма големи и малки крадци", "Г-н Цацаров, елате в Петрич.

На днешния контрапротест гражданите също развяват лозунги, но този път с надписи „Искаме си Вельо", „Вельо Илиев е най-добрият кмет в България" и много други. 

До протеста и контрапротеста се стигна след репортаж на Нова телевизия, от който стана ясно, че фризьорски салони, автосервизи и баничарници в Петрич печелят обществени поръчки за строителство и то без конкурси. Собствениците на фирмите пък не знаят какво се случва. А една от фирмите, например, е получила поръчка за изграждане на канализация за 5 милиона лева, защото е посочила абсурдните 200 години гаранция. 

Протестите започнаха в понеделник пред общината, където строителни предприемачи запалиха чучело на кмета.

В края на март Вельо Илиев беше подкрепен от Реформаторския блок за предстоящите местни избори и беше определен от депутата от ДСБ Атанас Атанасов като "синя легенда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!