Консулството ни в Лос Анджелис обяви денонощна телефонна линия заради урагана ''Хилари''

OFFNews 20 август 2023 в 09:43 4347 0

Хипермаркет с празни рафтове

Снимка Getty Images

Много магазини са с опразнени рафтове, след като хората започнаха да се запасяват с провизии в очакване на урагана "Хилари".

Генералното консулство на България в Лос Анджелис обяви денонощна телефонна линия за спешни случаи заради урагана "Хилари".

В случай че разполагате с информация за пострадали сънародници, имате съмнения за такива или вие самите имате нужда от съдействие, молим да ни уведомите на следния имейл: [email protected] или денонощен телефон за спешни случаи: +1 (310) 437-3606.

Екипът на Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис е в денонощна готовност да окаже съдействие на нуждаещи си от помощ или изпаднали в беда български граждани, посочватот консулството.

От Ситуационния център на Министерството на външните работи вчера информираха, че Националната метеорологична служба прогнозира, че град Лос Анджелис ще усети влошените метеорологични условия, предизвикани от тропическата буря Хилари в неделя, 20 август и понеделник, 21 август. Възможна е появата на локализирани наводнения с бързо нарастващи реки и потоци, смесени с отломки и кални свлачища. Необичайно силни ветрове с пориви над 65-95 километра в час в планински, долинни и подножни райони и пориви от 35-65 километра в час в басейна на Лос Анджелис могат да причинят щети на необезопасени външни мебели и покриви.

Предвид очакваната траектория на "Хилари", от МВнР препоръчват на българските граждани, пребиваващи в щатите Калифорния, Аризона и Невада, да се регистрират за получаването на предупредителни съобщения на следните уебстраници: Калифорния - https://calalerts.org, Невада - https://alerts.weather.gov/cap/nv.php?x=1, Аризона - https://ein.az.gov/.

Ураганът "Хилари" е отслабнал до категория 1, но остава опасен, обяви Националният метеорологичен център в Маями, цитиран от БТА. Мексико и Калифорния се подготвят за последиците от бурята. Късно снощи "Хилари" се насочи към най-северния мексикански щат Долна Калифорния. Въпреки обявеното понижение на силата му, ураганът вероятно ще донесе "катастрофални" наводнения в региона. Очаква се той да е отслабнал до равнището на тропическа буря при преминаването си през югозападната част на САЩ. Според последното съобщение на Националния метеорологичен център в Маями максималната скорост на вятъра е 144 км/ч, а ураганът се намира на около 281 км южно от Пунта Еухения и на 855 км от Сан Диего.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика