Коледен базар в София на площад Славейков, фермерски - пред Съдебната палата

OFFNews 29 октомври 2020 в 13:41 2912 0

Снимка Фейсбук на НАГ

Коледният базар на София тази година ще е на площад "Славейков", а за пешеходната зона пред Съдебната палата е предвиден фермерски пазар, който в бъдеще ще стане седмичен. 

Това съобщи направлението на главния архитект Здравко Здравков на страницата си във фейсбук. Всички публични пространства в столицата ще се използват за разлини тематични събития, уточняват от НАГ.

Целта е да бъдат разпознати от гражданите и гостите на София като място за социален живот, култура и забавления. 

Тази Коледа при спазване на всички противоепидемични мерки на площад “Славейков” под егидата на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от общинското дружество “Пазари Юг” ЕАД ще бъде организиран коледен базар по примера на големите европейки столици. На площада ще бъдат разположени дървени къщички с богата украса, зона за забавление, кът за Дядо Коледа и голяма коледна елха. Ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. За доброто настроени за посетителите е предвидена културна програма. 

През годините “Пазари Юг” ЕАД натрупа голям опит в организирането на различни успешни събития в София, Любляна, Виена и Братислава. Дружеството стопанисва пазарните площадки „Красно село", „Иван Вазов" и „Борово". Основната дейност на „Пазари Юг" ЕАД е стопанисване, поддържане и отдаване под наем на открити и закрити търговски площи и съоръжения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови