Кои улици и булеварди в София ще се ремонтират през 2016-та

OFFNews 07 януари 2016 в 11:04 9025 6

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Йорданка Фандъкова

Изпълнителите на проекта за ремонта на пространството около НДК са били връщани по 7 пъти, заради некачествено свършена работа. Наложени са им санкции в общ размер над 600 000 лева, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV тази сутрин.

Тя призна, че обектът е бил много тежък.

"Това са гранитни плочи, много скъпи, непрекъснато се появяваха изненади." На пл. "България", пред главния вход на НДК, липсвала цялата хидроизолация, което дало и отговор на въпроса защо подлезът на НДК се наводнява често. Там предстои ремонт тази година, който включва изграждане на хидроизолацията и пълна подмяна на плочките.

Голяма част от ремонтите, планирани за 2015 г., са били забавени умишлено, за да не бъде блокирана цяла София, каза още Фандъкова.

Големите проекти за 2016-та са приключването на ремонта на бул. "Витоша" в участъка от бул. "Патриарх Евтимий" до Южния парк и началото на изграждането на трета линия на метрото. Тя включва 7 метростанции, ще започва от Малък градски театър зад канала и ще минава през "Орлов мост", "Партиарх Евтимий", "Граф Игнатиев", бул. "Витоша" и ще стига до бул. "България", бул. "Акад. Иван Гешов". Линията ще направи връзката с кварталите "Овча купел" и "Левски". Изграждането ще приключи след четири години.

Тази година ще има ремонти по бул. "Монтевидео", където предстои разширение, ул. "Обиколна", ул. "Богатица", бул. "Владимир Вазов", ул. "Козлодуй",

Тази година започват и ремонтите във вътрешнокварталните улици. За тях са предвидени 10 млн. лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови