КАТ започна акция срещу "състезателите" на пътя

OFFNews 02 юни 2017 в 11:01 2776 1

КАТ започна акция срещу

През почивните дни МВР ще проведе засилен контрол за спазването на ограниченията на скоростта на пътя и за недопускане на неправоспособни и пияни водачи на пътя. 

Операцията стартира от 8.00 часа днес и ще продължи до ранните часове на 5 юни. Тя ще се проведе на територията на цялата страна и в нея са ангажирани екипи на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“. 

През светлата част на деня силите на реда ще следят за шофиране с висока скорост. Екипите ще бъдат разположени на места, предразполагащи към нарушаване на максимално разрешената скорост на движение.

В тъмните часове ще има засилен контрол за недопускане управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, които са употребили алкохол и/или наркотични вещества, уточняват от МВР.

Акцията съвпада със законовите промени, които групата на ГЕРБ внесе в парламента в петък. Според тях знакът, указващ, че определен участък от пътя се контролира от камери, отпада. Предвиждат се и по-сериозни санкции за шофьори, които са преотстъпили колата си на пияни или неправоспособни водачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови