Караджов отиде при протестиращите в Обручище, обеща спешен ремонт до края на април

OFFNews 14 март 2022 в 14:40 1655 0

Снимка МРРБ

Жителите на село Обручище, община Гълъбово, отново протестираха тази сутрин заради лошото състояние на пътя. Ремонтът на пътя Гълъбово - Мъдрец ще започне до края на април, обяви вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов.  

Регионалният министър посети Обручище, за да адресира проблемите на местните, които за пети път протестират заради лошата инфраструктура в района.

„Когато видях как изглежда така нареченият път, първата ми мисъл беше: „И аз да съм, и аз ще протестирам." Затова дойдох тук тази сутрин сред вас. Всеки, който минава оттук, рискува здравето и живота си. А вие го правите всеки ден и затова сте прави да протестирате. И да изисквате от властта, защото плащате данъци“, заяви Караджов пред протестиращите жители и кмета на Обручище.

Вицепремиерът обясни, че до края на тази седмица ще бъде обявена ускорена обществена поръчка за основен ремонт на пътя.

До 15 дни ще се събират оферти, след което максимално бързо ще бъде избран изпълнител, за да може в края на април да започне реално ремонтът. До края на годината строителните работи трябва да са приключили, но това зависи и от срока, който ще предложи изпълнителят, обясни Гроздан Караджов.

Обществената поръчка за основен ремонт на пътя между Гълъбово и Мъдрец ще бъде обявена до края на тази седмица. Очаква се до десети април да има избран изпълнител на инженеринг – за проектиране и строителство.

Парите за ремонта на 15-километровата отсечка ще бъдат осигурени от буфер в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура", който за пръв път е в толкова голям размер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови