Как да разпознаваме камикадзета: Община Пазарджик с инструкции за служителите си

OFFNews 16 ноември 2018 в 16:31 6793 2

Как да разпознаваме камикадзета? Община Пазарджик е утвърдила конкретни инструкции, които да помогнат на служителите в Центровете за услуги на гражданите да идентифицират съмнителни лица. Това стана ясно от разпространена в социалните мрежи снимка на документа.

Проверката на OFFNews показа, че такава инструкция действително е издадена. Тя е изготвена от Николай Николов, служител по сигурността на информацията, и е утвърден от кмета на общината Тодор Попов.

Според инструкциите служителите на общината трябва да следят за хора, които са неуместно облечени, неспокойни, имат вдървена походка, раздразнителни са, шепнат молитви и имат тикове. Други притеснителни характеристики са големите чанти, ръцете в джобовете, втренченият поглед, както и бялата кожа. 

От общината обясниха, че конкретните инструкции са изготвени във връзка с Общински план за противодействие на тероризма, който е приет на 28.02.2018 г. и съгласуван с компетентните органи.

Въпросните точки за разпознаване на камикадзета са част от набор на документи, има подпомагаща функция и е само за вътрешна информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14248

2

voododoll

16.11 2018 в 17:14

Това е почти всеки българин опрял до общината за някаква работа

10571

1

Hissarion

16.11 2018 в 16:46

Това не е ли описание на Волен Сидеров с раница?!