Кабинетът решава ще има ли великденски добавки за пенсионерите

OFFNews 01 март 2017 в 07:45 2555 0

Служебното правителство ще реши дали да бъдат отпуснати пари за великденски добавки на пенсионерите, след като миналата седмица премиерът Огнян Герджиков възложи на финансовия министър Кирил Ананиев да подготви разчети за възможностите на бюджета да осигури такива добавки.

Служебното правителство ще разгледа Проект на решение за промяна на решение на МС от 2016 г., свързано с приемането на плана за подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Това предвижда втората точка от дневния ред на днешното редовно правителствено заседание. Предложението е внесено от вицепремиера по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева, пише "Фокус". 

Правителството ще разгледа и Проект на постановление за преобразуване на държавни културни институти, внесен от служебния министър на културата Рашко Младенов. Също така Министерският съвет ще гласува и Проект на решение за одобряване проект на споразумение за придобиване и взаимно обслужване (usa-bgr-02) между Министерството на отбраната на България и Департамента по отбраната на САЩ. Вносител на предложението е служебният вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев.

В първия ден на март министър-председателят Огнян Герджиков ще отчете свършеното през първия месец от назначаването на служебното правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!