Изгорелият до Бургас автобус е минал технически преглед през юни

OFFNews 16 август 2022 в 09:50 1450 1

автобус

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Горящият автобус на Тракия

Автобусът е произведен 1995-96 г., най-вероятната причина за запалването му е късо съединение в ел. инсталацията. Огънят е тръгнал от двигателя. Всички автобуси са задължени два пъти в годината да минават през технически преглед, а точно този е минал в края на юни и не е имал проблеми.

Това каза управителят на "Бургасбус" - фирмата, която е собственик на автобуса, инж. Петко Драгнев пред Нова ТВ.

"Шофьорът е реагирал професионално, хладнокръвно. Извел е първо пътниците, пробвал се е с пожарогасител да потуши огъня, не е успял. Около 50 души са били са били в автобуса, всички са невредими, няма обгазяване, няма пострадали", допълни Драгнев. 

Снощи превозното средство се запали на магистрала "Тракия" до Бургас, като при инцидента няма пострадали. В автобуса е имало около 50 души. 

Автобусът е бил използван за частно парти с маршрут Бургас-Айтос, каза още Драгнев. 

"Всички автобуси във вътрешноградския транспорт са нови, на не повече от 7 години. Тази тази година взехме и 56 нови електрически автобуси", допълни управителят на "Бургасбус". По-старите автобуси се използват само в междуселищния район.

Тази година общинската фирма предстои да замени и автобусите от междуградската транспортна мрежа, допълни Драгнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Ivo RadAr

16.08 2022 в 10:11

Ха...ха...ха... и тоя очаква да се доверим на търгашеските му разкази?! Знаем какви автобуси купуват от чужбина , знаем какво е и нов автобус , а знаем и какви „прегледи" си правят ... За тях е важно тая талига на повече от 25-години да им носи печалби , а клиентите им, нямат и йота представа какви хора в какви автобуси ги превозват до мястото за веселби...