Интерпол помага за разкриване на убийството на детето в куфара

OFFNews 24 март 2015 в 10:53 7049 6

Интерпол помага за разкриване на убийството на детето в куфара

МВР продължава да събира информация за самоличността на убитото дете, чието тяло беше намерено в куфар край софийското село Пасарел. 

Към момента няма информация и за самоличността на убиеца, а никой близките на детето не е подал сигнал в полицията за неговото изчезване. Това кара психолози да мислят, че вероятно убийците са негови близки.

Интерпол и Европол ще помагат при установяване на самоличността на момчето, намерено убито в куфар на брега на язовир „Пасарел” в петък. Изготвеният от МВР портрет ще бъде изпратен до полицейските организации, които ще го разпространят до държавите членки, съобщава в. „Преса”.

Една от причините за това е, че намереното дете може да не е българче. Портретът на момченцето бе разпространен от СДВР в неделя. От столичната полиция вчера публикуваха и снимки на куфар като този, в който е открито тялото на детето, и хавлиената кърпа, в която е било увито.

Вече са получени много сигнали за убитото дете. До момента, обаче, никой от обадилите се на 112 не е казал „Аз познавам това дете”, допълва изданието.

От столичната полиция вчера разпространиха снимки на зеления куфар с колелца и разгъваща се дръжка, както и на хавлиената кърпа, с която е било увито тялото.

Криминалисти с над 10-годишен стаж в системата на МВР посочиха, че за пръв път се разпространяват кадри на веществени доказателства. Целта е всеки гражданин, който е виждал някога някъде куфара и кърпата и ги свърже по някакъв начин с фоторобота, публикуван ден по-рано, да подаде сигнал в полицията при гарантирана анонимност.

Междувременно „Телеграф” съобщава, че куфарът е собственост на жена. Дамата, която е с руски имена, го е купила от Кипър. Справка на разследващите е показала, че собственичката никога не е стъпвала в България, нито е получавала виза за влизане в страната ни.

В чужбина подобни чанти се оставят до кофите, когато нещо в тях се повреди. Възможно е да е попаднал и по този начин в ръцете на извършителя, предполагат криминалисти. Кипърските власти с готовност съдействали на българските полицаи, но процедурите отнемали време.

Разследването по случая продължава. Според криминални психолози убиецът е около 40-годишен, заможен и агресивен. Криминалисти са на мнение, че престъплението е извършено от роднина на момченцето. Възможно е да е родител, тъй като детето не е обявено за издирване.

Другата вероятна хипотеза е, че то може да е било при близки, ако родителите му не са в страната, и те не знаят за случилото се, за да съобщят в полицията.

Детето е починало от задушаване, сочат окончателните данни на съдебните медици. Въпреки че е удряно в главата, тези травми не са причина за фаталния край. Малчуганът е бил гледан добре, няма следи да е бил малтретиран преди убийството. Експертите са установили още, че намереното момченце не е страдало от някакви заболявания и не са му били давани лекарства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!