Индонезийският посланик стана дипломатическият партньор на Арт вечерта на добродетелите

OFFNews 05 септември 2018 в 18:50 1996 0

Посланикът на Република Индонезия ще бъде дипломатическият партньор Арт вечерта на добродетелите, съобщиха организаторите от фондация "За Нашите Деца“.

Партньорството между фондацията и Нейно превъзходителство Сри Астари Расджид, извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в Република България, започва през миналата година, когато тя дари екзотична вечеря в посолството за благотворителния търг на Вечер на добродетелите 2017.

Спечелилите имаха възможността да се докоснат до азиатската култура, да опитат традиционни ястия, потопени в музикалните ритми на Индонезия. Приятелството между фондацията и посолството се задълбочава, когато Нейно превъзходителство Расджид предложи кауза на азиатския фестивал „Цветовете на традициите“ да бъдат именно нашите приемните деца и семейства, споделят от "За Нашите Деца". Като естествено продължение на сътрудничеството те отправили и покана към посланик Расджид.

"Тя вярва, че всяко дете заслужава шанс за развитие и щастливо детство в семейство, ценност, в която вярва и екипът на фондация „За Нашите Деца“. Освен отявлен защитник на правата на децата и наша опора в мисията ни да подкрепяме повече семейства в риск, Н.Пр. е вдъхновяващ художник. Тя смята, че всяко дете трябва да получи шанса да познае красотата на света във всичките му цветове и форми, още от най-ранна детска възраст – убеждение, което изцяло се припокрива с каузата на събитието, посветено именно на изкуството, което дарява в подкрепа на сигурната семейна грижа за всяко дете. Защото единствено семейството дава възможност на децата да развият своя пълен потенциал и да сбъднат мечтите си", пишат от фондацията.

„Да съчетае изкуството с благородната кауза е отличен и дълбокомислен избор на организацията, който докосна сърцето ми още в първия момент, когато миналата година посетих благотворителното събитие Вечер на добродетелите. За мен е чест, че бях поканена в качеството си както на дипломат, така и на художник да участвам в най-творческото и прочувствено събитие Арт вечер на добродетелите 2018, с което ще подсигурим семейна грижа за всяко дете в България. Защото децата са нашето бъдеще, бъдещето на нашия свят,“ споделя Н.Пр. Сри Астари Расджид. 

Освен като дипломатически партньор, тази година Н.Пр. Расджид подкрепя фондацията и с прекрасна картина, озаглавена „Природа“, която тя нарисува заедно с децата по време на Азиатския фестивал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!