Имало е знаци в района, където са работили Боян Петров и Андрей Ковачев

OFFNews 25 август 2016 в 09:53 5108 0

Имало е предупредителни знаци за намаляване на скоростта в района, където са работили Боян Петров и Андрей Ковачев в Кресненското дефиле.

Това каза инженер Лазар Лазаров по БНТ. в "Денят започва". Малко преди самото местоположение на инцидента е било сигнализирано за каране по-внимателно в района, в който Боян Петров и Андрей Ковачев са работили. Освен това те са били на отбивка, уточни Лазаров.

Той обясни, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е работила съвместно с НПО-та, които е трябвало да направят оценка на околната среда в района, за да се предоставят на проектантите мерки, които да заложат при реализиране на безопасен път в дефилето. Именно затова Петров и Ковачев са били там. 

Проектът за района предвижда да има второ трасе в източната част и в него да бъдат построени няколко тунела. То няма да е типична магистрала. Сегашното платно ще бъде обновено и движението по него ще бъде пуснато еднопосочно в две летни в посока гръцката граница. Движението от границата към София пък ще става в новопостроено двулентово платно, което ще преминава на изток от дефилето по Кресненското плато. Така трафикът ще бъде улеснен и обезопасен.

За последните 3 години при катастрофи в Кресненското дефиле са загинали 40 души, ранените са над 250.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!