Хиляди от цялата страна почетоха паметта на убитата водеща (видео и галерия)

Мартин Георгиев 08 октомври 2018 в 18:33 7381 0

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Хиляди в няколко български града почетоха паметта на убитата 30-годишна русенска телевизионна водеща Виктория Маринова.

Стотици се събраха на столичния пл. "Света Неделя" на бдение. По информация на БТА хиляди граждани са излезли в Русе.

Демонстрации в памет на Маринова има и в други градове. В централната част на Силистра стотици запалиха свещи пред портрета на покойната Виктория.

В Ямбол пък и таксиметрови шофьори преминаха в колона и под полицейски ескорт през централните улици. Те обявиха, че ще се включат и в бдението, което е организирано в града.

Бдение имаше още в Бургас, Варна, Видин, Враца, Плевен, Пловдив, Свищов и Стара Загора.

Паметта на журналистката беше почетена с минута мълчание. Събралите се хора запалиха и свещи, те поднесоха цветя пред снимка на Маринова. Част от демонстрацията в София можете да видите тук: 

Част от гражданите, дошли на бдението, блокираха движението пред Съдебната палата. Те поискаха оставката на главния прокурор Сотир Цацаров.

В неделя полицаите откриха обезобразеното тяло на Маринова в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе. Причината за смъртта са множество травми по главата и задушаване. Нападението е било извършено в светлата част на деня.

По последна информация все още няма задържан за жестокото убийство на 30-годишната журналистка. 

Младата жена и майка на 7-годишно момиченце е административен директор на телевизия TVN и водеща, а последното ѝ предаване е посветено на темата "Джи Пи Гейт", по името на фирмата, уличена от "Биволъ" в разследването за корупция при усвояването на евросредства.

По-рано днес от Европейската комисия заявиха, че очакват бързо и задълбочено разследване от отговорните власти на убийството на Виктория Маринова, което да изясни дали е било свързано с работата на жертвата.

Говорител на ЕК съобщи още, че Комисията е поискала данни от България за злоупотреба със структурни фондове по повод съмненията за нарушения около обществени поръчки в строителството у нас.

От ЕК уточниха, че възприемат съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба с еврофондове и следят медийните материали. Макар да не споменава конкретен пример, много вероятно е говорителят да визира скандалът с "Джи Пи Груп".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови