Гратисен период без винетка за Северната тангента до 2-ри януари, изваждат я от платените пътища

OFFNews 31 декември 2018 в 12:00 4901 0

Шофьорите ще могат да ползват гратисен период за пътуване без винетка по Северната тангента на София до 2-ри януари, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Тази сутрин тя е разговаряла с ръководството на Агенция пътна инфраструктура. Градоначалникът обяви, че очаква този участък да бъде изваден от платената пътна мрежа и да може и занапред да се ползва без винетна такса.

"Очаквам още на 2 януари с АПИ да постигнем споразумение за изключване на Северна скоростна тангента от списъка на пътищата, за които е нужна винетка. До окончателното решение се въвежда гратисен период за преминаването без винетка по тангентата на леки автомобили. Уверена съм, че с АПИ ще намерим законен начин за промяната и тя ще е в полза на софиянци.

Северна скоростна тангента е изключително важна за извеждане на трафика от центъра на града, в това число и на тежкотоварните автомобили. С оглед намаляване на задръстанията в града и подобряване на качеството на въздуха в София", съобщи Йорданка Фандъкова.

С едно от последните решения на кабинета за тази година Северната скоростна тангента бе включена в платената пътна мрежа. Това стана, тъй като правителството включи отсечката с новата автомагистрала "Европа", която свързва София с Калотина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови