От януари ще трябва да купуваме винетка, ако минаваме през Северната скоростна тангента

OFFNews 28 декември 2018 в 16:29 6490 0

От 1 януари софиянци ще трябва да си купуват винетки за Северната скоростна тангента, стана ясно след срещата на Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, и заместник-кмета на София Дончо Барбалов.

Проблемът засяга жителите на четири столични квартала и над 10 села. Северната скоростна тангента свързва транзитния трафик от автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и ГКПП „Калотина”.

Разговорите за преминаването с винетка по Северната скоростна тангента продължават в първите дни на Новата година, като се търси решение в рамките на закона. Трябва да намерим приемливо решение колкото се може по-скоро през януари, заяви днес директорът на Националното тол управление Антон Антонов.

Заместник-кметът Дончо Барбалов каза, че се търсят варианти до всяко населено място на територията на Столична община да има път, без да необходима винетка.

Същевременно на днешната среща стана ясно, че Северната дъга на Околовръстния път на София ще бъде без винетка и по този начин жителите от по-крайните райони на столицата ще пътуват, без да е необходима пътна такса за връзка с центъра на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови