Готвят промени в ТЕЛК

OFFNews Последна промяна на 04 април 2014 в 17:19 4083 2

Детските и специализираните експертни лекарски комисии да станат част от ТЕЛК-овете – това ще предложи здравният министър Таня Андреева на Националния съвет на тристранно сътрудничество.

За тази промяна се говори още през 2010 г., но така и не е осъществена, заяви пред журналисти Андреева.

В случаите, в които се разглеждат документите на деца, в комисиите ще бъдат включени и предиатри, допълни Андреева, като уточни, че промяната няма да забави работата на комисиите.

С въвеждането на тази промяна в ТЕЛК-овете лекарите от извънболничната и болничната помощ вече ще могат да участват в комисиите, докато до този момент лекарите в ТЕЛК, нямаха право да работят на други места, посочи Андреева.

Предстои да бъде обсъдена и възможността пред ТЕЛК да могат да се представят изследвания, направени в рамките на до една година преди явяването пред комисията, каза тя.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2014 в 02:53

А не е ли по-добре г-жа министър пенсионерите и децата изобщо да изчезнат от ТЕЛК, както беше преди. ТЕЛК-овете са за хора с намалена работоспособност, а децата и пенсионерите са напълно неработоспособни. Това е парадоксално. Вземете опитът от соца. Аз съм антикомунист, но признавам, че по това време системата в ТЕЛК-овете беше много по-добра - първа, втора или трета група, без проценти. Пенсионират те само за болестта, която ти определя група. Нямаше това натрупване на процентчета, за да се скалъпи една групичка. Говоря за тези, които най-много се оплакват и искат да бъдат "инвалиди" и все протестират, че ако дадат пари ще получат група. Не казвам, че някои от лекарите не са корумпирани,но да не слагаме всички под общ знаменател. Трябва да се държат отговорни и тези, които плащат, за да станал "инвалиди".

05.04 2014 в 08:11

... алооооо, акушерката... колко казваш били инвалидите в България.... 10 - 15 милиона, а... и това преди или след приспадане на емигрантите...

... хахахахахахахаха