Готвят промени в ТЕЛК

OFFNews 04 април 2014 в 17:19 4785 2

Таня Андреева

Детските и специализираните експертни лекарски комисии да станат част от ТЕЛК-овете – това ще предложи здравният министър Таня Андреева на Националния съвет на тристранно сътрудничество.

За тази промяна се говори още през 2010 г., но така и не е осъществена, заяви пред журналисти Андреева.

В случаите, в които се разглеждат документите на деца, в комисиите ще бъдат включени и предиатри, допълни Андреева, като уточни, че промяната няма да забави работата на комисиите.

С въвеждането на тази промяна в ТЕЛК-овете лекарите от извънболничната и болничната помощ вече ще могат да участват в комисиите, докато до този момент лекарите в ТЕЛК, нямаха право да работят на други места, посочи Андреева.

Предстои да бъде обсъдена и възможността пред ТЕЛК да могат да се представят изследвания, направени в рамките на до една година преди явяването пред комисията, каза тя.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!