Гледат делото за Царските имоти

Елица Мартинова Последна промяна на 16 декември 2013 в 08:03 1285 2

Симеон Сакскобургготски

Снимка БГНЕС

Симеон Сакскобургготски

 

Софийският окръжен съд ще заседава по едно от делата за така наречните „царски имоти“, към които Симеон Сакскобургготски е предявил претенции.

Този път магистратите ще разгледат възраженията на Министерството на земеделието и храните, което възразява срещу решението за 16 000 декара гора в Рила, които бяха върнати на семейството на Царя през 2002 г. и 2003 г.

Миналата седмица семейството на Сакскобургготски окончателно загубиха делото за възстановяване на двореца „Кричим“, Подобни битки се водят и за дворците „Ситняково“, „Саръгьол“ и „Врана“.

През декември държавата внесе иск за обезщетение от 875 хил. лв. срещу царското семейство. Мотивите на държавата са пропуснати ползи от владеенето на двореца „Царска Бистрица“ и горите към него.За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2013 в 09:59

ВНИМАНИЕ, ТЪРСЯ СПОНСОР ЗА ПОНАТАТЪШНИТЕ МИ ПУБЛИКАЦИИ ТУК А МОЖЕ И В ДРУГИ МЕСТА КАТО ПУБЛИЧНИ ТОАЛЕТНИ, ТУРСКИ КЕНЕФИ И ДР …. ИМАМ ДОБЪР ПОЧЕРК,НОО ОБИГРАН ЖЕСТ В МАЦАНЕТО НА КАФЕВИ ЗАПЕТАЙКИ ВУРХУ ПОДЛОЖКИ ОТ БЕЛ ФАЯНС, ДОБРИ КУМАНИСИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ И ПРИВЪРЗАНОСТ КЪМ СЪВЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ И ФАШИСКО СВАЩАНЕ ЗА СВЕТО, ЗАПЛАЩАНЕ – ПО ДОГОВАРАНЕ

16.12 2013 в 09:29

Щом комунистите са на власт, значи делото ще се реши в полза на царя. Все пак той им даде не едно рамо през изминалите 6 месеца ...