Гласувайте за "Човек на годината"

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2015 в 20:22 2800 6

Отворено е гласуването за наградата на публиката на "Човек на годината" 2015 – годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността на Български хелзинкски комитет (БХК).

Гласувайте за вашия фаворит, за да определите при кого ще отиде наградата на публиката. Можете да направите това единствено на сайта www.humanoftheyear.org след регистрация. Можете да подкрепите неограничен брой номинации в рамките на едно гласуване, но можете да изпратите избора си само веднъж и не можете да гласувате повече от веднъж за определена номинация.

Журито ще избере носител на голямата награда „Човек на годината" 2015 и двама подгласника измежду всички номинации. Победителите – на журито и на публиката, ще бъдат оповестени на церемонията по връчването на наградите „Човек на годината" на 10-ти декември 2015 г. – Международния ден на правата на човека.

Всеки ще може да „награди" своите фаворити още преди официалното награждаване, като подкрепи работата им. Благодарение на платформата "Човек на годината" всеки номиниран може да посочи начини за подкрепа на каузата и работата си, а всеки желаещ може да даде своя принос към каузите, в които вярва.

Номинациите за „Човек на годината" бяха отворени от 1-ви до 31-и октомври включително. Всеки можеше да номинира човек, организация или група. Измежду всички постъпили номинации екипът на "Човек на годината" 2015 допусна само онези, чиято дейност бе насочена към защита на основните човешки права, както и защитата на други ценности, сравними с правата на човека – например защита правата на животните и опазване на природата.

Наградите "Човек на годината" са морални и нямат финансово изражение. Целта им e да дадат символично признание. Носителят на голямата награда получава статуетка и грамота, а останалите наградени – плакет и грамота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2015 в 12:53

Дебелата свиня пеевску*ами, номиниран ли е? Или Болен ингнор? Б хуев*ски комитет, мноо ниска летва сте сложили, само няколко тъпи мангала и един кирлив убиец...

06.11 2015 в 23:35

Ако някой гръмне шефа на БХК съм предлагам да бъде номиниран за "човек на годината"

06.11 2015 в 23:12

Предлагам БХК да се обедини с ДПС. Тогава картинката ще е пълна... Това ще е най-българската, най-истинската и най-родолюбивата организация в цялата ни история! Точно една такава организация би оправила държавата.. вижте какви иновативни идеи, каква толерантност! Това е пътят към ЕвропаТА!

06.11 2015 в 23:08

Ako Стали, Хитлер или Пол Пот е номиниран, може и да гласувам!

06.11 2015 в 21:39

" Гласувайте за "Човек на годината""

Не.

БХК не са тези, които могат да организират такъв конкурс.

Награда, връчена от тази анти-българска западномарксистка организация не би трябвало да има стойност за който и да е българин.

06.11 2015 в 20:56

В човек на годината би трябвало да има само личности, а не цели фондации, организации, сдружения и какво ли още не. Поне да бяха сложили имената на главните представители. Примерно фондация да стане човек на годината звучи доста неподходящо.