БХК оттегли номинацията на Джок Полфрийман за "Човек на годината"

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2015 в 14:09 7002 20

БХК оттегли номинацията на Джок Полфрийман за

Българският хелзинкски комитет (БХК) оттегли кандидатурата на осъдения за убийство Джок Полфрийман за наградите "Човек на годината".

В съобщение до медиите от Комитета заявяват, че решението е взето след "вътрешно обсъждане". Номинацията на Полфрийман е оттеглена, но не и тази на Българското затворническо сдружение за реабилитация, на което той е председател.

"В сдружението членуват много хора, които са се посветили на това да помагат на лишените от свобода не само чрез защита на правата им, но и като насърчават тяхното превъзпитание, защото само така при връщането им в обществото те могат да бъдат продуктивни негови членове. Работата на всички тези хора не трябва да бъде пренебрегвана или омаловажавана, защото тя е важна, допринася за прогреса на обществото ни, за неговата сигурност и справедливост", се казва в съобщението.

От БХК обясняват, че номинацията на Джок Полфрийман била базирана единствено на дейността му като активист за правата на затворниците и това нямало връзка с присъдата му и не е имало за цел "да оправдава престъплението му или да омаловажава живота на Андрей Монов".

"Съжаляваме искрено, че с допускането на номинацията допринесохме за засилването на скръбта на роднините и приятелите на жертвата", се казва още в съобщението.

Целта на наградите „Човек на годината“ не е те да провокират или създават конфликти, а напротив – да отбележат постиженията и работата на хора, които защитавайки правата на човека допринасят за развитието на цялото ни общество.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2015 в 18:09

Е сега е момента да номинират Пиже!
Щот за кмет го прецакаха човека...:)

06.11 2015 в 17:52

Няма как да си подобря мнението за цялостната антибългарска насоченост и дейност на въпросното либерално сдружение само заради това оттегляне, което очевидно е направено под силата на обществения натиск, а не в резултат на вътрешно убеждение. Но пък е радостно да видим как когато се изправим обединени срещу Злото, то подвива опашка и отстъпва, а Доброто триумфира.

06.11 2015 в 17:40

Разликата между БХК и Сидеров е само в поръчителите.

06.11 2015 в 17:23

Какво е това БХК ? Някой знае ли ? Да ви осветля, нещо като фондация "Америка за България", но по-лошо:
“Международната хелзинкска федерация“ (International Helsinki Federation for Human Rights) е бивша самоуправляваща се международна група от неправителствени организации с нестопанска цел, действаща от 1976 до 2008 г. в защита на човешките права в Европа, Северна Америка и Централна Азия.
Сред основополагащите членове на МХФ са независимите Хелзинкски комисии на: ...Съединените щати...

The Commission on Security and Cooperation in Europe, also known as the Helsinki Commission, is an independent U.S. Government agency created in 1976 to monitor and encourage compliance with the Helsinki Final Act and other OSCE commitments.

The Commission consists of nine members from the United States Senate, nine members from the U.S. House of Representatives, and one member each from the Departments of State, Defense, and Commerce. The positions of Chair and Co-Chair are shared by the House and Senate and rotate every two years, when a new Congress convenes. A professional staff assists the Commissioners in their work.

Ще ви го преведа с Гуглето, щото си тръгвам:
Комисията за сигурност и сътрудничество в Европа, известен още като Комисията от Хелзинки, е независима агенция на американското правителство, създадена през 1976 г., за да наблюдава и да насърчава спазването на Заключителния акт от Хелзинки и други ангажименти към ОССЕ.

Комисията се състои от девет членове от Американския сенат, девет членове от Камарата на представителите на САЩ, както и по един член от департаментите на държавните, отбраната, и търговията. Позициите на председател и съпредседател се споделят от Камарата на представителите и Сената и се въртят на всеки две години, когато нов конгрес свиква. Професионалният персонал помага на комисарите в работата си.

06.11 2015 в 17:09

Ти си на чесъна само смръднята, нито едно от полезните му качества. Палячото вика, сгрешили, поправили се, ...
ТОВА Е НАЙ– АНТИБЪЛГАРСКОТО СДРУЖЕНИЕ ПО НАШИТЕ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ, ако не го виждаш и разбираш... Явно просто си прекалено глупав и е най- добре да не излагаш тази си малоумщина под формата на миризливи коментарчета с отрицателна стойност!

06.11 2015 в 16:52

Златен скункс за БХК!

06.11 2015 в 16:32

Организация, която защитава убийци, както и боклуци, посягащи на лекарите отишли да ги лекуват. Абе това не е ли незаконно?

06.11 2015 в 16:05

Ти сега на гейбераст ли се обиди или на рогоносец?

06.11 2015 в 16:03

Не бе, питах майка ти. Голяма костенурка.

06.11 2015 в 16:01

И винаги ми е било чудно, защо като е "Човек на годината " се номинират и разни организации, а ?