Георги Лозанов дава оставка, ако кризата в радиото не свърши до месец

OFFNews Последна промяна на 29 май 2015 в 15:15 7889 5

Председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов се закани, че ще подаде оставка, ако кризата в БНР не се реши до месец. 

СЕМ не може по закон да прекрати договора за управление на генералния директор на БНР Радослав Янкулов.

Радиото е влязло в една ситуация и се очаква тази ситуация магически да се реши от петте души, които стоим тук. А тези, които стоят – 1500 души в Радиото, стоят неотстъпчиво гръб в гръб и това е единственото, което са готови да направят в момента за Българското национално радио. Мисля, че това е изключително непродуктивен подход, още повече, че ние нямаме инструмент, с който в тази ситуация да извършим някакъв радикален ход, заяви Лозанов, цитиран от БНР. 

Той предложи СЕМ да поръча социологическо проучване, от което да стане ясно какво мисли обществото за случващото се в националната медия.

Против проучването се обяви Мария Стоянова: Българското национално радио 26 години след реформите прилича на динозавър. Това е система, която изобщо не е реформирана през годините. На нас ни трябва едно малко мобилно модерно радио с няколко програми, които да служат наистина за информацията на това общество.

Стоянова призова ръководството на БНР да се оттегли. 

Оставката на Радослав Янкулов и ръководството на БНР искат протестиращи журналисти, недоволството избухна по повод намаляване на хонорарите им. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2015 в 13:22

На преданата М. Стоянова й трябвало едно малко мобилно модерно радио - ами да си купи едно от някой магазин и да ни отърве от верноподаническите си простотии и злоба. Щото на други им трябва едно голямо, независимо национално радио, каквото имат всички развити държави, и в което не се месят разни политически ангажирани СЕМкаджии (срещу тлъсти заплати, естествено)!

29.05 2015 в 21:27

Представете си какъв майтап ще бъде, ако за наследници на Лозанов се кандидатират Петър Волгин и Иво Инджев. Аз гарантирано бих се пукнал от смях с тия двамата.

29.05 2015 в 20:25

гого, на кого ни оставяш??? а, поне година изчакай!

29.05 2015 в 17:30

Респект към Мария Стоянова. В БНР да останат кадърните и можещите. Вън мишоците на спортиста.

29.05 2015 в 16:23

Георги Лозанов трябва да подаде оставка така или иначе.