Габрово ще празнува Нова година 24 часа по-рано от България: на 30 декември

OFFNews 30 ноември 2016 в 11:22 17823 3

Снимка OFFNews

Новогодишно празнуване на площада в Габрово на 31 декември вечерта няма да има тази година.

Местните власти са взели решение празнуването на площад „Възраждане“ да се състои на 30 декември. Така Габрово ще отпразнува Новата 2017 година 24 часа по-рано от България.

След публикуването на културния календар на града за декември, на 29 ноември регионалната медия Габрово Daily е изпратила официално запитване до отдел „Протокол и връзки с обществеността“ на Община Габрово във връзка с новогодишните празненства. Ето отговорът, който е получила медията:

Нова година на 30 декември – възможно е само в Габрово

Габровци винаги са се славели с нестандартен поглед към живота и находчиви идеи. Затова никого не учудва решението ни този декември да посрещнем новата година първи – на 30 вечерта. Партито тази година е насочено към младите хора и е със заявката да бъде много по-мащабно и интересно от стандартните новогодишни празненства.

Съвсем практично ще заменим краткото новогодишно зъзнене с голям концерт, в който да прекараме страхотно, да сме повече време всички и заедно и да се насладим на момента преди новогодишната суматоха. Той ще започне в 19.00 часа на 30 декември с Брас бенд „Виво Монтана“, които спечелиха последното издание на „България търси талант“. „Призвани да ускоряваме пулса и моделираме щастието“ – казват за себе си те и ни предлагат завиден за младостта им репертоар – от „Калашников“, през обработен фолклор до „Hit the road Jack“, „Samba de Janeiro“, „Twist“ и „Simply The Best“.

В 20.00 часа ще бъде даден старт на празничните илюминации, които да огреят небето и внесат още блясък и настроение.

А веднага след тях на сцената ще излезе DJ Mascota. Стилът, върху който той създава своите сетове може да се определи като много импулсивен, енергичен и мелодичен, смесвайки deep, funky, groove и tech звучене. Избран е за най-добър DJ на 2012 от awards.bg и е „виновник“ за едни от най-добрите партита в България.

Мястото, разбира се, е площад „Възраждане“ . Доведете приятелите си, облечете се топло и елатe да изпратим старата година с благодарност и отворим място за новото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови