Финансовият съветник на президента напуска

OFFNews 06 март 2014 в 10:29 2216 2

Димана Ранкова, финансов съветник на президента Росен Плевнелиев, е подала молба за напускане, съобщи вестник ”24 часа”.

Причината била ”системната изолация и неглижирането на експертните становища на Ранкова от ръководството на администрацията на държавния глава".

Ранкова е четвъртият член на екипа на Плевнелиев, който го напуска. Пръв си тръгна Цветлин Йовчев, който преди да стане вътрешен министър, бе шеф на кабинета на президента.

След него ”Дондуков 2" напусна и секретарят по отбраната Васил Маринов, който в момента е зам.-министър на МВР, както и съветникът по национална сигурност ген. Стоимен Стоименов.

Димана Ранкова бе зам.-шеф на Комисията по финансов надзор в правителствата на Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. Тя напусна сама комисията през 2012 година заради остри противоречия с шефа й Стоян Мавродиев.

Името на Ранкова нашумя и от тефтерчето на Филип Златанов, шеф на Комисията за конфликт на интереси, където срещу името й бе записано, че ”трябва да се удари".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови