Фандъкова: Зелен билет ще има при по-ниски стойности на фини прахови частици

Около 30 на сто от антигенните тестове в София са положителни, вече почти няма хора без маски в транспорта

OFFNews 01 декември 2020 в 08:48 3040 1

Снимка Архив

Около 30 на сто от хората с направени антигенни тестове в ковид центровете на столичните ДКЦ-та са с положителни проби. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова тв.  7 екипа извършват проверки за носенето на маски в градския транспорт и повечето хора са отговорни. В последните 1-2 седмици почти няма съставени актове за нарушение в автобусите, тролеите, трамваите, единици нарушават правилата, каза кметът.

Според проучване на Столична община, около 80 на сто от жителите на София одобряват предприетите мерки. 

За мръсния въздух в града Фандъкова обясни, че най-големият проблем е горенето на въглища и дърва за отопление през зимата. Около 55 хиляди домакинства използват печки, стана ясно от думите й.

С промени в алгоритъма за обявяване на зелен билет за градския транспорт той ще влиза в сила при по-ниски стойности на фини прахови частици от досегашните 200 микрограма. Предложението е това да става при 150 микрограма. 

Както всеки човек и аз имам близки и приятели, които вече са болни, или са преболедували коронавируса. Това се случва навсякъде, затова е много е важно да спазваме мерките – маските и дистанцията са най-лесните, но и най-ефективните от тях, подчерта Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2600

1

Гаро овчаро

01.12 2020 в 11:13

Изключително ограничен градоначалник! Едно към едно с банкянската мастия! Герб е гадост, не ви понасям! Всичките сте гадост!