Фандъкова: Проявена е изключителна небрежност в случая с избягалия тигър

ОFFNews 07 декември 2014 в 18:05 8209 3

Йорданка Фандъкова

Проявена е изключително голяма небрежност при ситуацията с избягалия тигър. Това каза кметът на столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, цитирана от „Фокус".

„Предполагам, че стресът на хората, които са били наоколо е твърде голям, но всички са реагирали много спокойно. След като бяхме сигурни, че за хората няма риск, бяха предприети всички действия и животното да не пострада. Наложи се няколко пъти да се поставя упойка, но в края на краищата, благодарение на професионализма на много хора, в момента животното спи. Увериха ни, че няма никаква опасност за него. Започват вече анализите и проверките и най-вече проверка на системите за сигурност. За мен след първоначалната информация реакцията беше добра, но за да се случи това нещо, очевидно, че системите не са функционирали така както трябва", обясни Фандъкова.

„Възложила съм да се изработи цялостна концепция за сигурност, за да няма никакъв риск някой служител да се разсее и да се случи това, което е изключително тежко", каза още столичният кмет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!