Фандъкова хвана нова дупка на бул. "Черни връх"

OFFNews 24 юни 2015 в 06:26 5004 6

Снимка Фейсбук

Нова дупка се отвори на столичния бул. "Черни връх", пропадането е до мястото, къдото в началото на месеца зейна кратер. За това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук късно снощи. 

По нареждане на кмета участъкът бе обезопасен веднага, а на мястото пристигнаха полицаи и аварийни екипи.  

"Още тази вечер фирмата изпълнител ще извърши укрепване на засегнатия участък с бетон. Поискала съм сутринта на терен да са експерти на "Метрополитен", "Софийска вода" и "Топлофикация" и да започнат подробно обследване на целия участък", написа Фандъкова. Тя ще поиска и експерти от Университета по архитектура строителство и геодезия да извършат външна проверка. 

Кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков подчерта, че движението в участъка няма да бъде пускано, докато не стане ясно точната причина и при нужда ще се копае до твърда земя. По думите му "Метрополитен" ще решат дали да спират работа по изграждането на метро. 

Част от бул. "Черни връх" при новостроящата се станция на метрото при "Хладилника" пропадна. Причината тогава бяха провилните дъждове, обясни шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови