Екипи на СО изчистиха 190 тона отпадъци от зелени площи, слагат камери на места с нерегламентирани сметища

OFFNews 26 ноември 2021 в 13:46 1365 3

Снимка Архив

Екипи на Столична община почистиха зелените площи под моста на магистралата при Гара Яна от нерагламентирано изхвърлени отпадъци, съобщи Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

„Сметищата под мостове представляват опасност за стратегическата инфраструктура. При евентуален пожар съоръженията могат да бъдат увредени, а трафикът затруднен“, каза Красимир Димитров.

Премахнати са и 4 сметища, намиращи се в близост до речни корита в районите „ Искър“ и „Нови Искър“ като превенция срещу наводнения. До момента от посочените места са извозени 190 тона едрогабаритни отпадъци.

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова предстои да бъде изградено и видеонаблюдение на места, които са обект на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Целта е както да бъдат установени нарушителите, така и превенция срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци.

Едни от първите места, на които ще бъде изградено видеонаблюдение е в района на кварталите „Абдовица“ и „Миленков“, както и под моста на магистралата при Гара Яна и при моста в „Нови Искър“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

28.11 2021 в 20:18

И кога инспектората ще се размърда да изчисти Борисовата градина и гората наоколо, от мъртвите дървета?

23293

2

Стефан

28.11 2021 в 20:13

Поредната клоунада.

Инспектората може да попита КАТ-София, чии са, и къде са камионетките тон и половина, с десен волан. Те и образуват тия бунища.
За някой лев заплата, не рушвет, ще им разкажа и кой движи въпроса. Макар че това го има и в интернета:))

2005

1

Sherlok

28.11 2021 в 14:52

Столичен инспекторат чисти, а не Столична община!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки