Две дежурни детски градини поемат децата на медицинския персонал в COVID отделенията в София

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2020 в 16:58 2818 0

Две дежурни детски градини в столицата ще поемат грижата за децата на лекарите - това е предложил кметът на София Йорданка Фандъкова на директорите на болниците, които са разговаряли с екипите си в COVID отделенията. Според нея така ще може да се осигури работата на докторите, медицинските сестри и санитарите от ковид отделенията в софийските болници.

Ето какво написа Йорданка Фандъкова във фейсбук:

"За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от КОВИД-отделенията в софийските болниците, отваряме две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им. Предложих тази възможност на директорите на болниците, които разговаряха с екипите си в КОВИД-отделенията.

Над 80 са децата на медиците, за които до момента събрахме информация и ще осигурим грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от КОВИД. 

Благодаря на директорите 124-а и 117-а детска градина – г-жа Димитрова и г-жа Врачева и на техните екипи, които се съгласиха да отворят и да работят с децата на медиците. Заедно с тях до края на седмицата ще направим необходимата организация за приема на децата.

124 детска градина се намира в близост до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117 детска градина в „Младост“ е до Окръжна болница „Св. Анна“ и „Софиямед“.

Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови