Двама българи се състезават на Световните въздушни игри в Дубай (снимки)

OFFNews 04 декември 2015 в 11:54 4427 2

Двама българи се състезават на Световните въздушни игри в Дубай (снимки)

Снимка Георги Кожухаров

Акро-параглайдинг пилотът Веселин Овчаров и състезателят по целно кацане с парапланер Валери Цветанов ще се състезават на Световните въздушни игри в Дубай.

Състезателите са селектирани по признака „Най-добри към март 2015“, като в класацията попадат и двамата българи. Овчаров се състезава в две отделни дисциплини: индивидуална акробатика и синхронна акробатика, в която си партнира с Ондрей Прочазка (Чехия). Двамата вече имат победа и първо място на състезанието в Норвегия през 2015. Те имат и световен рекорд по тройно синхронизирано изпълнение на фигурата „инфинити тъмблинг“.

Игрите бяха открити в четвъртък с грандиозна церемония под патронажа на принца на Дубай. Най-добрите пилоти в света ще вземат участие в 23 дисциплини, като - самолети, балони, въздушни кораби, парашутизъм, авио-моделизъм, безмоторно летене и много други. Игрите се провеждат от 1-ви до 12-ти декември, разпределени в различни зони, основно над вода, но и над пустинята и емблематичния за Дубай изкуствен остров Палма Джумейра.  

Това е петото издание на най-голямото състезание за въздушни спортове в света, което се организира от Международната федeрация за въздушни спортове FAI. 

Финалното класиране в категориите, в които участва Веселин Овчаров, са на 8-ми декември, а на Валери Цветанов на 9-ти декември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!