Днес е опелото на внезапно починалия адвокат Асен Джингов

OFFNews 01 юни 2023 в 07:30 7337 1

Асен Джингов

Снимка lex.bg

Асен Джингов

Днес ще се състои опелото на внезапно починалия адвокат Асен Джингов. То започва в 12 ч в храма "Света София", съобщи кантората, чийто съосновател и управляващ партньор бе той - "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков".

Адв. Джингов почина внезапно на 58 години след битов инцидент. Уточнението направи негов колега пред "24 часа", провокиран от твърдения за наличието на странни обстоятелства около смъртта му.

В некролога, публикуван на сайта на кантората на 30 май, се казва:

С огромна скръб и тъга споделяме вестта за внезапната смърт на нашия обичан и уважаван колега Асен Джингов, съосновател и управляващ съдружник на адвокатска кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“. Загубихме не само изтъкнат професионалист, но и близък приятел, ментор и вдъхновител.

Асен има неоценим принос в създаването на „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, като постави основите на нейното развитие и значително допринесе за превръщането ѝ в една от най-успешните и уважавани български правни кантори, ползваща се с отлична репутация и безпределно доверие в българската и световната бизнес общност. Неговата страст и ангажираност към справедливостта, върховенството на правото и високите професионални и етични стандарти остават пример и вдъхновение за всички нас.

Нека в тъгата си запазим спомена за Асен Джингов жив в сърцата си и продължим да следваме принципите и ценностите, които той изповядваше.

Поклон пред паметта на нашия скъп колега и приятел!

В кантората "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" работи началничката на кабинета на бившия премиер Кирил Петков (ПП) Лена Бориславова преди влизането си в политиката. Настоящият народен представител и бивш председател на Народното събрание Никола Минчев (ПП) също е в екипа на тази кантора от октомври 2011 г. до 15 септември 2021 г., като последните 2 години и половина е бил старши сътрудник.

През юни м.г. Софийската градска прокуратура започна разследване за неизгодна сделка за правни услуги, сключена с Българската банка за развитие и адвокатската кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков". Все още няма резултат от разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови