DMS ZAEDNO на 17 777 събира дарения за наводнените райони

ОFFNews 04 август 2014 в 15:53 6320 3

Наводнението в Мизия

Снимка Булфото

Наводнение в Мизия

На номер 17 777 с кодова дума DMS ZAEDNO всеки желаещ може да дари по 1 лев чрез есемес за хората в пострадалите от наводнения райони в последните дни.

Единният дарителски номер ще събира средства за бедстващите в Габрово, Враниловци, Мизия, Бяла Слатина, Своге и други населени места.

DMS VARNA ще продължи да бъде активен, а събраните досега в него средства остават за първите три пострадали района, за които са дарени – Варна, Добрич и Велико Търново, съобщиха от Обществения съвет за изразходване на средствата, събрани от DMS VARNA.

Членове на съвета са Аделина Радева, Ани Салич, Анна Цолова, Деница Сачева, Доника Ризова, Елица Баракова, Иван Станчов, Катя Лещанска, Красимира Величкова, Силвия Великова. На съвещание на съвета бе отчетено и че са раздадени ваучери за закупуване на домакински уреди и мебели за 138 семейства, засегнати от наводненията в община Велико Търново.

Съветът реши още закупените в началото на лятото материали за помощ на доброволците – кофи, колички, ботуши и други, да бъдат пренасочени към пострадалите в последните дни райони.

Пострадалите в Добрич ще получат финансова помощ в размер на 450 000 лева от събраните дарителски средства. Те ще бъдат разпределени според степента на щетите, отразени в приетите от общинската администрация критерии и използвани и от дарителската акция на БЧК. Семействата, останали без покрив, както и тези, чиито домове подлежат на събаряне, ще получат по 2500 лева от събраните от дарители средства. Семействата, чиито домове са с над 50 на сто разрушена застроена площ, ще получат по 1500 лева. Средствата ще бъдат преведени по банков път. Останалите засегнати от наводнението домакинства в Добрич, чиито нужди са свързани с нови домакински уреди и мебели, ще са с приоритет при получаване на материални дарения.

Оценката на щетите от наводненията във Варна продължава. След като обобщаване на информация от администрацията на община Варна и доброволци на кампанията, ще се вземе решение и за разпределението на дарителските средства за пострадалите там, добавят от Обществения съвет.

Дарения се приемат и по банкова сметка:

Фондация „Помощ за благотворителността в България“
IBAN: BG50UNCR70001520942389
BIC: UNCRBGSF
Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Име: (ФПББ)
Основание: наводнение 2014

Можете да помогнете също като изпратите съобщение с текст – DMS ZAEDNO на номер 17777, обявен от Български дарителски форум и фондация "Помощ за благотворителността в България" или на кратък номер 1466, обявен от БЧК за всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!