Дизела с ново предизвикателство - да пробяга обиколка на Витоша за под 8 часа

OFFNews 16 август 2016 в 15:17 4663 2

След като две поредни години Кирил Николов-Дизела се изправя пред най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине, като вторият път - през 2015 г., завършва с време рекордните 4 дни, 13 часа и 05 минути, тази година Николов отново се впуска в ново предизвикателство - да пробяга обиколка на Витоша за рекордно време под 8 часа.

„Обиколката на Витоша“ е един от най-популярните маршрути в България, който обикаля подножието на Витоша. Дължината му е 91 км, с 2630 метра денивелация. Стартът и финалът се намират в квартал Бояна.

Досегашни рекордьори по маршрута са Андрей Гридин с време 8:06:28 и Моника Филипова с 9:09:51.

„Заради състезания или лагери досега никога не съм имал възможност да участвам на “Витоша 100”. Но винаги съм вярвал, че човек не трябва да чака възможностите, а да си ги създава сам. Затова тази година, ще мина същото трасе, със същите подкрепителни пунктове и ще се опитам да го направя с рекордно време“, обясни Дизела.

Феновете на Дизела и любителите на бягането ще могат да споделят преживяването с атлета. В продължение на 72 дни преди бягането онлайн платформа ще дава пълен, безплатен достъп до подготовката на Кирил Николов – програма, тренировки, хранителен режим, избор на екипировка – всичко това ще може да се следи ежедневно тук: http://vitosha72.com/.

Самото бягане по маршрута ще бъде на 28 октомври, като стартът ще бъде даден в 12:00 ч. По план, след 19:30 ч. Дизела трябва да финишира.

"Витоша 72" е сравнително по-лесен проект от „Ком-Емине“, но със сигурност изисква сериозна подготовка и отдаване. Отново ще се боря за бързина, но този път концентрирана в по-къс период от време. Надявам се онлайн платформата, която ще дава достъп до подготовката ми, да е интересна и полезна за всички, които са запалени по планинското бягане“, казва той за предизвикателството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

2

кикимора

16.08 2016 в 16:07

Бензина скоро ще отговори на предизвикателството на дизела и ще пробяга двата лефа.

29217

1

Лопе де Вега

16.08 2016 в 15:39

Да избяга от сайта писачът недоучен! Правилно е да пробяга! Мамка му, научете този език най-после.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!