Десислава Танева: COVID-19 не се пренася с храната

OFFNews 01 април 2020 в 09:26 2722 1

Десислава Танева

„Категорично няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храната. Ние следим всички научни становища, които излизат по различни институти по света. Няма доказателства, че заразяване чрез такова пренасяне е възможно“, обяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Всичко обаче, което се направи в повече, според мен, е по-добре за нас. Всяко по-високо ниво на хигиена е добре дошло“, добави тя и посъветва плодовете и зеленчуците да се измиват добре.

„Трябва да вземем всички противоепидемични мерки, за да запазим здравето на хората. Лично аз не съм си правила тест за коронавирус, защото не съм почуствала неразположение или признак, който да говори за него“, каза тя.

Танева пожела бързо оздравяване на на депутата от ДПС Хасан Адемов, за когото вчера стана ясно, че е инфектиран с вируса. "С него имаме много добри колегиални отношения. Вярвам, че всичко ще бъде наред. Снощи му пуснах съобщение и му казах, че му желая бързо оздравяване“, каза министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

89

1

bat.galin

01.04 2020 в 10:30

Хайде повече да не публикувайте мнения за вируса, разпространени от калинки, а ?
Тази крава каква е та ми говори за вируси - министър на здравеопазването или на земеделието?
А пожарникарчето с детска мечта да стане регулировчик какъв е - регулировчик или пожарникар ?

Толкова ли е трудно да се досетите, че примерно - сиренето - не пренася зараза, но опаковката му може да и пренася такава.
Не се ли досещате, че с подобни глупости изказани от простаци, спомагате за закърняването на мисленето у хората ?