Quantcast

Деси от снимката с полицая ще съди България в Страсбург

Симона Костадинова Последна промяна на 16 април 2014 в 18:51 24470 27

15-годишната Десислава Николова и родителите й ще съдят България в Европейския съд в Страсбург заради „наложения срещу нея тормоз от СДВР и Агенцията за закрила на детето“.

Адвокат на непълнолетното момиче е Михаил Екимджиев от Пловдивската асоциация за правата на човека.

Бащата на Деси - Филип Николов, обясни пред OFFNews, че вече е внесена жалба срещу страната ни в Европейския съд. „Следващата стъпка е завеждане на дело“, обясни той.

Николов каза още, че според него той и дъщеря му Деси са били тормозени от държавните институции в лицето на СДВР и Агенцията за закрила на детето. Те били привиквани неколкократно да дават обяснения, защо непълнолетната е ходила на протести без придружител.

Адвокатът им смята, че това е нарушило правото на Деси да изкаже мнението си, което е защитено от Конституцията на България и именно това е причината да започнат дело в Страсбург срещу държавата ни.

Десислава Николова стана популярна със снимката, на която прегръща полицай. На 25 ноември 2013 г. Държавната агенция за закрила на детето изпрати писмо до директора на СДВР с молба за проверка. Поводът бе публикация със заглавие "Нов скандал! Протестна мрежа експлоатира нашите деца, къде е Агенцията за закрила на детето?", която бе публикувана в сайта “Свободно слово”. Медията твърди, че Деси участвала в протести без придружител, а също така, че употребява алкохол и забранени вещества.

След това момичето и баща й бяха викани неколкократно да дават обяснения в полицията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.07 2014 в 13:51

Заради принципа трябва да се съди държавата, дори за 1 шибано евро. Хлияди дела трябва да се заведат, за да се види че държавата ни е кочина, много много мръсна кочина

04.07 2014 в 03:12

Тази статия за мен е незначителна ,но ми харесаха голяма чст от коментарите.РАДВАМ СЕ ,ЧЕ ИМА ХОРА,КОИТО МОГАТ ДА СМЕТНАТ 2 И 2 И ДА СВЪРЖАТ ГЕНОВ , ТАЗИ ПИКЛА И ПЛАТЕНАТА ИМ ДРЪГЛИВА ВРЕКАВИЦА,КОЯТО СКАЛЪПИХА ! ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ ! АКО НЕПЛАТЕНИТЕ ИЗЛЕЗЕМ НА РЕВОЛЮЦИЯ,КАКТО СТАНА В НАЧАЛОТО ЗА ТОКА,ЩЕ ВИ ИЗРИНЕМ И ГРОЗНИТЕ ГЕНОВЦИ И ТЕЗИ СМЕШНО ТЕАТРАЛНИ ДРОПЛИ !

19.04 2014 в 05:38

Г-н Балкански я вървете на майната си :) сигурно вече и , за да дишаме трябва първо да има кой да ни наглежда !!

17.04 2014 в 16:57

О, пак ли Деси? Скучно, много скучно...

17.04 2014 в 15:24

Съди държавата Абсурдистан до дупка!Жалко, че идиотите няма да платят от джоба си, но ще дойде времето и на персоналната отговорност.

17.04 2014 в 15:15

Е нали се разбра,че този на снимката е нейния брат а фотографа е неин приятел!!! Тези държавата да ги съди, че подклаждат скандал между хората и органите на реда и с тези сълзи пред брат си в униформа какво показват с тази снимка за какво стана известна тази снимка при положение, че всичко това е една постановка. А сега и пари ще искат!? Стига с тази наглост!!!!

17.04 2014 в 11:34

Малко/нищо ще се промени с осъждането на държавата - сметката ще я платим ние.

Нещата ще се оправят когато започне да се носи персонална отговорност.

Държавата е осъдена - държавата автоматично наказва този, който е предприел грешните действия и заради когото търпи щети.

Това автоматично и бързо ще има силен превантивен ефект.

17.04 2014 в 10:18

Ако бях на мястото на Деси щях да смятам това за жесток терор. Когато едно чувствително момиче прави нещо с порив и мисъл, че може да помогне светът да бъде по-добър, да се отнесат така с нея е голямо престъпление. И стига с тия глупости за дрога и алкохол - тях може да си ги употребява в чалга клубовете, ако това е искала.

17.04 2014 в 10:09

Предполагам иска да стане женския вариант на оня малоумник дето боядисваше паметниците.

17.04 2014 в 10:08

айде сега замислете се къде е бил ОЗД когато "Деси е употребявала забранени вещества и алкохол" и защо не са я спрели когато е трябвало(ако въобще има истина в твърдението)! Замислете се, че и вашите деца понякога отварят бира по градинките и веднага след това покажете лицемерие и кажете че не сте правили същото като юноши!
Браво на този БАЩА, браво на това дете!
Не може в България да тормозят родителите на будните деца, защото така им е удобно. С тяхната логика утре няма да можем да си пущаме децата да пресекат улицата до училище без придружител(какво ти да идат да изразят мнение на протест).
Драги ,хора, вместо институциите да се занимават с Деси и семейството й , можеха да употребят времето изхабено за това да помогнат на дете в риск!