Десетки селища без пътища, ток и вода заради снега

OFFNews 27 ноември 2013 в 14:01 3771 3

Снегорин в Русе. Снимка: БГНЕС
Снегорин в Русе. Снимка: БГНЕС

Десетки населени места в Североизточна България останаха без пътища, ток и вода заради обилните снеговалежи в региона, съобщават от МВР.

Селата в Разградско Побит камък, Медовене, Горичево, Божурово, Звънарци и Юпер са останали без ток и вода.

Водоснабдяването частично е прекъснало в град Кубрат, а напълно - в общо 11 села в региона. Електричество е спряно в общо 19 населени места в Разградско.

11 машини са заети да чистят снежната покривка, която на места стига до 30 см. 

16 населени места в Русенско също са без ток заради мокрия сняг, който къса живицте.

Без електричество са Басарбово, Николово, Мартен, Средна кула. Снощи без ток бяха русенските квартали "Дружба " и "Чародейка". Над 12 000 души в 40 населени места в Североизточна България са без ток, пише БГНЕС.

Затворени са второстепенните пътища между селата Николово - Червена вода и Мартен - Николово. В цялата област има много паднали дървета, които се разчистват. Най-сериозна е ситуацията по откритите места, където снегонавяванията образуват големи преспи. В района на Обретеник и Ценово преспите достигат до височина 2 метра.

В почистването на републиканската мрежа участва цялата налична техника на Областно пътно управление – общо 69 машини. Чисти се непрекъснато, тъй като в противен случай преспите ще станат непроходими. Снощи за няколко часа се е наложило да се затвори пътят Русе-Бяла, за да може да се разчисти. На територията на Община Русе чистят 22 машини, заедно с още 5 за входно-изходните пунктове по републиканските пътища.

В същото време днес "Топлофикация София" остави няколко столични квартала без отопление, като авариите бяха отстранени малк по-рано днес.

Засегнатите жилищни комплекси бяха ”Гео Милев”, ”Яворов”, ”Подуене - Център” и ”Редута”.

В момента 8 сгради в кв. "Овча Купел" са без отопление, като според "Топлофикация София" се очаква аварията да бъде отстранена до края на работния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!