Десетки пяха "Кой уши байрака" пред централата на ДПС

OFFNews 05 октомври 2015 в 21:10 5866 6

Снимка Иван Бонев

Десетки граждани се събраха на флашмоб пред централата на ДПС в София и изпяха "Кой уши байрака". 

Събитието беше насрочено за 19:00 и продължи около половин час.

Събралите се изпяха и българския химн. Те заявиха, че не искат да бъдат свързвани с каквито и да било политически партии. Някои от присъстващите носеха български знамена и играха хоро.

Полицаи бяха направили кордон около централата на ДПС.

На флашмоба беше Елена Ваташка от Асоциацията на българските футболни привърженици. Присъстваха и част от лицата на протестите от 2013 г. срещу цената на тока, които доведоха до падането на първото правителство на Бойко Борисов. На събитието беше кандидатът за общински съветник от листата на БСП Иван Бонев, както и Нина Гергова от контрапротестите в защита на правителството на Пламен Орешарски.

Повод за флашмоба беше, че при откриването на кампанията на ДПС в Исперих изпяха турска любовна песен, която има същата мелодия, като тази на "Кой уши байрака". 

"Да им изпеем на турците "Кой уши байрака" в оригинал", призоваваха организаторите на събитието, което се организира във Facebook

Вижте видео от днешното събитие:

Видео: Vesti.bg

Подобен флашмоб се проведе и във Варна. Там над 100 души пяха "Кой уши байрака" пред градската централа на ДПС. Събитието започна точно в 19 часа, като освен „Кой уши байрака", присъстващите пяха "Шуми Марица", "Тих бял Дунав" и "Боят настана". Част от тях носеха знамена и скандираха "Долу ДПС", съобщава "Дарик".

Масово пеене на "Кой уши байрака" имаше през почивните дни и в Панагюрище. Там стотици хора от цялата страна се събраха, за да изпеят песента за Райна Княгиня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови