Десетки лекари станали жертва на схема за теглене на бързи кредити

OFFNews Последна промяна на 07 август 2015 в 21:00 3703 2

Десетки лекари са станали жертва на схема за теглене на бързи кредити. От тяхно име са изтеглени хиляди левове.

Около 40 са излъганите лекари само в столичната болница „Св. Иван Рилски“, съобщи bTV.

Лекарите научили случайно, че са станали жертви на измамата, след като един от тях опитал да вземе банков заем и установил, че е в черния списък на БНБ за лоши клиенти.

Кредитите са теглени от фирма „Кредит Експрес“. За да се изтегли бърз кредит от фирмата, е необходимо посещение на място. Това означава, че изтеглените кредити са факт, след като е занесен на място списък с лични данни на десетки хора.

По случая вече е започнало разследване, което трябва да установи дали става въпрос за изтичане на лични данни и по какъв начин е станало това. Не е ясно дали и лечебното заведение не трябва да носи отговорност за това, че не са били опазени личните данни на служителите.

От болницата вече имат подозрения за това кой може да е изнесъл личните данни, но са категорични, че могат да помогнат само морално.

Ако някой наистина си е позволил, да го арестуват, да го затворят, каквото искат да го правят. Ако погледнете в интернет пространството, навсякъде можете да намерите моето ЕГН. Ако има начин да защитим нашите хора, ще го направим, коментира зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2015 в 11:00

Що за Държава е това!?
Има,на хартия,петстотин и петдесет,"нормативни"актове,регламентиращи опазването на личните данни.Дрън,дрън,ярина.Навсякъде,под път и над път,ни принуждават да ги даваме,публикуваме,прилагаме.Да,може би Институцията,Корпорацията,Фирмата,надлежно са си извадили сертификата за опазване на личните данни.Но,отделния служител....днеска го има,утре е напуснал....нещо,някога е подписал,че носи отговорност....Пред кого я носи!?То да имаше Правосъдие,което веднага да го издири при нарушение,да го вкара за 10г.в Затвора....да,бе,да,ти да видиш!
Уникално безобразие.
Нито личните данни са защититени,нито фирмените,чрез Търговския регистър.Безобразие.
Битият-бит,е-ният.........да връща пари,които не е помирисал.

08.08 2015 в 08:08

Лекар съм в ЦСМП. През 2009г. двма циганина използвайки копие на личната ми карта ( рисуван съм с тушовка ) и ползвайки самоличността ми ( тази на съпругата ми и на наша санитарка) , кандидатсват за издаване на Международна Кредитна Карта с отпуснат лимит от 5000 евро. По случая има наличен почерк , подписи , гласов материал ...
На колегите препоръчвам да не се притесняват ! Това , което им се е случило е напълно нормално ... Така поне излезе при мене...