Дъжд и днес, валежите продължават до петък

OFFNews 26 юли 2017 в 06:35 2484 0

Днес преди обяд времето ще е слънчено, а около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали, очакват се и гръмотевични бури, според прогнозата на НИМХ. Възможни са и градушки.

Вятърът ще е до умерен от северозапад и с него ще продължи да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°. През нощта срещу четвъртък в Западна и Централна България явленията ще се активизират и в отделни райони са възможни значителни количества.

Сутринта над планините ще е предимно слънчева. Около и след обяд ще се появят облаци и ще завали. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще бъде умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°.

Малко вероятно е да има дъжд по морето. Там ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

До края на работната седмица ще остане дъждовно. Валежи се очакват и в четвъртък, и в петък. Захлаждането ще продължи и средните максимални температури за страната няма да достигнат 30 градуса. Те ще са между 25 и 27.

Уикендът и следващата седмица ще са сухи и с по-високи температури - 32 градуса максимални.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови