Quantcast

Дават индивидуални контейнери за разделно събиране на отпадъци, сменят счупени до 5 дни

OFFNews Последна промяна на 16 януари 2019 в 06:17 5438 2

Контейнерите за разделно събиране на отпадъците в София ще трябва да бъдат сменени в срок от пет дни след подаден сигнал, че са счупени или повредени. 

Хората, живеещи в блокове и кооперации, ще могат да поискат контейнери, в които да се изхвърлят хартия, стъкло или пластмаса само от този адрес.  Това реши комисията по екология в СОС, която подкрепи преподписването на договорите между Столична община и  организациите за оползотворяване "Екопак", "Екобулпак" и "Булекопак". 

Основният начин за разделно събиране на отпадъци пак ще е чрез контейнери на места, определени заедно с местната власт. 

Възможността за индивидуални съдове за конкретни блокове ще има значение, когато изчисляването на такса смет се извършва според изхвърленото количество боклук. В момента обаче няма промяна на формулата за такса смет, затова контейнер за блока ще се поставя там, където няма разположени съдове в близост.

Индивидуалните контейнери ще са безплатни. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4908

2

zuljin

16.01 2019 в 07:02

... и гледайте да не разбера, че пак сте рекетирали бездомници, че са ви взимали стъклото!!! че акция "фекал в контейнер", ще въде възобновена!!!

4908

1

zuljin

16.01 2019 в 06:59

Без никакъв бонус - не изхвърлям разделно!!! Много ви здраве... ама за да пълни некоя МИЛИЦИОНЕРСКА калинка гушката, не бих си мръднал и малкия пръст!!!