Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дъщерята на Боян Петров: Той e там, където винаги е искал да бъде

ОFFNews 13 май 2018 в 19:07 11622 1

Дъщерята на алпиниста Боян Петров - Тея, благодари за подкрепата, както и на включилите се в издирването на баща й.

Боян Петров е в неизвестност от 3 май, когато прави опит да покори връх Шиша Пангма в Хималаите. Акцията по издирването му започна на 6 май и продължава. По-рано днес жената на Петров Радослава Ненова призова върхът да не се изкачва, защото, според нея, от Лагер 3 нагоре Петров няма да бъде открит жив. Въпреки това спасителните екипи продължиха издирването. Двама китайски алпинисти и двама шерпи са претърсили района около Лагер 3 под връх, където са открили инсулина на българина.

"През тази изминала седмица останах без думи. И все още не знам какво да кажа. Още от малка все чувах странни за мен думи като ‘‘Аконкагуа‘‘ или ‘‘Боуд Пик‘‘, и не бях особено сигурна това какво значи. По-късно ми стана напълно ясно, че това са планини и върхове. От години това за мен беше станало автоматично – той отиваше всяко лято и се връщаше", написа Тея Петрова във Фейсбук.

"Знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не бях много обмисляла факта, че изведнъж ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безкрайно на всички за подкрепата и вдъхването на надежда, както и на хората, които участваха в издирването на баща ми. Той e там, където винаги е искал да бъде – в планината", допълва още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews