ДАНС: Спипаният с 4000 лв. подкуп зам.-кмет на Плевен е руски гражданин

OFFNews Последна промяна на 23 април 2014 в 17:19 4993 37

Снимка pleven.bg

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов.

Вчера в сградата на Община Плевен служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) проведоха специализирана операция.

Днес ДАНС официално съобщи, че е арестуван Алексей Евгениевич Зелов – заместник-кмет на Община Плевен. Той е руски гражданин със статут на постоянно пребиваващ чужденец в България.

Зелов е задържан при получаване на поискан от него подкуп от 4000 лв.

Руският гражданин е задържан с постановление на Софийска градска прокуратура до 72 часа.

Спрямо него ще бъде отправено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

ГЕРБ за ареста: Не сме разпъвали чадър над никого

Алексей Зелов не е член на ГЕРБ. Той е бил поканен на поста от кмета на града Димитър Стойков, който е избран от листата на ГЕРБ. Едва когато прокуратурата се произнесе по случая, общинските съветници от партията на Бойко Борисов ще направят политически коментар.

Това стана ясно по-рано днес от обясненията на Даниела Гонкова - общински съветник от ГЕРБ в Община Плевен.

Пред bTV Даниела Гонкова обясни, че до момента не е чувала да има сигнали срещу Зелов.

Назначението на Алексей Зелов не е политическо. Той не е член на ГЕРБ, назначен е като икономист, финансист и така е ангажиран от кмета в община Плевен, каза Гонкова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.04 2014 в 08:18

пфу, боли ме фара от Реформаторите, и за ГЕРБ, БСП, ДПС, Бюрека и сие. Гласувах и ще гласувам за Светльо Витков. Тия всичките, които изброяваш, са всичките на хранилка на лафкаджиите. Включително и РБ. Свинята добре ви го слага изотзад явно Май се налага пак да поясня, че в Плевен реформаторския блок не същевствува и че Зеленогорски предаде всичко дясно за втори път - първия път на комсанахата Пръмова, сега на дебелян Пеевски. а ако не вярвате, че зеленогорски е пристанал на Мустака и дебелия, ще се убедите след 25 май от резултатите от изборите. Крадецът Краси Скобата, личен слуга на зеленогорски, и Галина Русата, курве от Ростов и любовница на мокрия печат от задника на Зеленогорски - Спартански, са лидерите на България без цензура в Плевен. http://www.posredniknews.com/site/obshtestvo/politika/46409-bivsh-obshtinski-sluzhitel-oglavi-balgariya-bez-tzenzura-v-p leven -Красимир Владов (на снимката - вторият отдясно), бивш шеф на общинското звено „Паркинги и синя зона” в Община Плевен, който беше уволнен от длъжността преди година, е избран за председател на общинската организация на „България без цензура” в Плевен.
Заместници на Владов ще бъдат Галина Петкова, която стана популярна като едно от лицата на сдружение „Граждански контрол” и водеща на телевизионно предаване със същото име - въпросният Владов бе уволнен от Зелов заради злоупотреби, сега го назначиха ДПС -то за пазач на един селски язовир към Напоителни системи.

24.04 2014 в 03:54

Като не е политическо назначение, защо е зам. кмет? Просто е трябвало да бъде назначен за съветник на кмета. Недопустимо е чужд гражданин да заема административен пост.

23.04 2014 в 22:56

Алекс чо,к`ва е тая хиперактивност?Много си загрижено за имиджа на съвеЦкия гражданин?Там е заровено кучето,тия пушилки дето ги дигаш,само ти оголват путиноидния задник.Агент до агента,мила моя майно льо,рушняк до рушняка.

23.04 2014 в 21:57

какво има общо Стефан Милев, човека на зеленогорски, с фирма Би ди пи? с Кондор? Какво е печелела тази фирма по времето на зеленогорски и в какви търгове е участвала? Защо се получава, така, че в търговете участват няколко фирми, а всъщност се оказва, че тези фирми са на едни и същи хора, всъщност на един и същ човек? кординаторът на ДБГ Стефан Милев, преди кандидат от БНД и чоявек на зеленогорски, като говорим за фирми, не беше ли във фирма "Кондор", която по времето на Найден зареждаше детски градини и училища с хранителни продукти? Или случайно е станал координатор, просто защото много блести с политически умения, някакъв никому неизвестен, но затова пък раболепен и послушен човечец.Като говорим за фирми, как така стана по времето на Найденчо , че Стефан Милев дал кола под наем за 2 г. срещу 30 хил. лева, забележете, на Информационен център за европейска интеграция на "Дойран". Толкова струват две нови коли. На търга спечелила неговата фирма за кола под наем, а шеф на търга била - жена му и протежето му в ДБГ Преслав гайдарски. Добре си ги е нареждал Найденчо, а?

23.04 2014 в 21:56

Пореден скандал, свързан с далаверите на бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски, тресе града. Оказа се, че семейството му години наред е стопанисвало заведения в центъра на града срещу символични наеми, плащани на Общината, докато той е бил кмет. Скандалът лъсна вчера, когато излезе информация, че е влязла в сила общинска заповед, с която трябва да се освободи помещение, което досега е ползвано като клуб на СДС. Наемателите обаче искали отсрочка, обвинявали общината , че няма социална политика, че са вложили лични средства и така нататък. Оказва се обаче, че те са ползвали помещението като ресторант, като наемът е бил… 61 лева и 28 стотинки на месец. Пари, които се изкарват от кафета само за 1 час сутрин. нещо повече, стопанин на този апетитен имот на абсолютния център на града е брата на зетя наЗеленогорски. Въпросният зет Лазар Николов няма образование, но беше главен ковчежник на Зеленогорски по време на кметуването му, дори беше издигнат до зам-председател на местното СДС. И сега е общински съветник. Неговият брат стопанисва това заведение и още едно на абсолютния център, в двора на Военноисторическия музей, срещу символичните наеми. Любопитното е, че не само че клуба на СДС не се оказва клуб на СДС, а ресторант, не само че наемът е мижав, като за партия, и се плаща от СДС, но и че печалбата отива в чиста в джобовете на семейството на Зеленогорски. Куриозното е, че всъщност Зеленогорски не е вече в СДС, а в партията на Меглена Кунева.Въпреки това местното СДС не маха от обекта брата на зетя на стария кмет и семейството продължава да върти ресторант на пъпа на града срещу наем от 61 лева и 28 стотинки. Брата на зетя на стария кмет ли започва да плаща наема или СДС продъжава даОбщина Плевен си го плаща, не се знае точно. На всичкото отгоре, оказва се, че помещението е ремонтирано и преустроено за снек бар с пари на..Общината. Пак докато Зеленогорски е бил кмет. Местният всекидневник „Посредник“ излиза със заглавие „61.28 лв. “партиен” вместо 1 000 лева наем за кафене в Градската“. Още нещо, въпросният собственик на заведения, уж клубове на СДС, се оказа, че е спечелил и проект за социални асистенти. Пак по времето на Зеленогорски. Така че Зеленогорски успял да уреди фамилиоята си не само със заведение срещу 61 лева и 28 стотинки наем на месец, не само с още едно заведение във Военноисторическия музей, чиито наем ще се проверява, а и с едни 175 хил. лева по проект за социални асистенти. Странно с какво един кръчмар може помогне за социалната интеграция на хората с увреждания

23.04 2014 в 21:37

Минко, говоря с факти. Прилагам и статия по случая с предателството, поредно, на зеленогорски и сие. Официална. Май се налага пак да поясня, че в Плевен реформаторския блок не същевствува и че Зеленогорски предаде всичко дясно за втори път - първия път на комсанахата Пръмова, сега на дебелян Пеевски. а ако не вярвате, че зеленогорски е пристанал на Мустака и дебелия, ще се убедите след 25 май от резултатите от изборите. Крадецът Краси Скобата, личен слуга на зеленогорски, и Галина Русата, курве от Ростов и любовница на мокрия печат от задника на Зеленогорски - Спартански, са лидерите на България без цензура в Плевен. http://www.posredniknews.com/site/obshtestvo/politika/46409-bivsh-obshtinski-sluzhitel-oglavi-balgariya-bez-tzenzura-v-p leven -Красимир Владов (на снимката - вторият отдясно), бивш шеф на общинското звено „Паркинги и синя зона” в Община Плевен, който беше уволнен от длъжността преди година, е избран за председател на общинската организация на „България без цензура” в Плевен.
Заместници на Владов ще бъдат Галина Петкова, която стана популярна като едно от лицата на сдружение „Граждански контрол” и водеща на телевизионно предаване със същото име - въпросният Владов бе уволнен от Зелов заради злоупотреби, сега го назачиха пазач на един селски язовир към Напоителни системи. Апропо, и кмета е полазен и проверяван.

23.04 2014 в 21:35

Минко? Кажи бе, разбирачо? Кажи за поведението на зеленогорски, защои е шредател, Кунева червена снаха ли е, какво прави в дясното синьо гнездо, хората на Зеленогоирски защо всъщност се оказаха и хората на делян Пеевски и бАРЕков? Защои? Отговори де? Иначе как да повярваме, че Блока е алтернатива? Да изгонят Зеленогорски заради игрите му още преди изборите. Истината е, че той е човек вече на България без цензура. Същата, която нарича радан рамадан Кунев - със Зеленогорски кебапчийския котарак ли Блока ще прави политика? изгонбете го. Той е професионален пшредател

23.04 2014 в 21:31

Саше, като говорим за тъпи хора първо погледни в огледалото.

23.04 2014 в 20:59

Пак казвам. сготвиха човека, защото не пусна Лафка в града. делян Пеевски го удари подло. Сигналът е пуснат от Зеленогорски, който отдавна предаде с хората си Кунева. Вече е при делян Пеевски и му говори на ушенце, чрез хората си, разбира се. Това и децата в Плевен го знаят. Чудя се само Пръмова и радан дали знаят...Минко явно е тъп и не ще да го признае, защото е ясно, че Троянския кон на ген. Любен Гоцев Пръмова е дошла да разсипе дясното, но и ако Радан го знае - тогава лошо, ще излезе вярно твърдението, че седесарите всъщност за БСП 2 - създадени като фалшива опозиция.

23.04 2014 в 20:56

Минко, коментирай поведението на "десния" Зеленогорски и кебапчийките му котараци тогва? Спомняш ли си как го нарече Мартин?