ГЕРБ за ареста на зам.-кмета на Плевен: Не сме разпъвали чадър над никого

OFFNews 23 април 2014 в 07:43 5160 6

Алексей Зелов

Снимка Община Плевен

Към момента обаче все още няма информация от властите, която да потвърждава или отрича версията за рекет.

Арестуваният вчера зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов не е член на ГЕРБ. Той е бил поканен на поста от кмета на града Димитър Стойков, който е избран от листата на ГЕРБ. Едва когато прокуратурата се произнесе по случая, общинските съветници от партията на Бойко Борисов ще направят политически коментар.

Това стана ясно от обясненията на Даниела Гонкова - общински съветник от ГЕРБ в Община Плевен.

Вчера агенти на ДАНС спипаха плевенския зам.-кмет с подкуп от 4000 лв. Неофициално се знае, че парите били белязани и били предназначени за спечелването на обществена поръчка.

Към момента обаче все още няма информация от властите, която да потвърждава или отрича версията.

Пред bTV Даниела Гонкова отказа да коментира вчерашния арест, защото към момента за него няма потвърдена информация „и нямам право да коментирам това“. Тя обясни, че до момента не е чувала да има сигнали срещу Зелов.

Назначението на Алексей Зелов не е политическо. Той не е член на ГЕРБ, назначен е като икономист, финансист и така е ангажиран от кмета в община Плевен“, каза Гонкова.

Тя отказа да коментира дали смята случая за политическа атака. „Ако се докаже вина или точно обратното, едва тогава бихме могли да правим политически коментари. ГЕРБ не е разпъвала политически чадър над никого“, обясни общинският съветник.
Гонкова обясни, че след произнасяне на прокуратурата срещу Зелов, вероятно общинските съветници на ГЕРБ ще искат да получат обяснения от него за действията му.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!